Breaking news

Revenire spectaculoasă a Cătălinei Ponor la naționalele de gimnastică de la Onești

Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor a revenit în gimnastica de performanță cu o evoluție spectaculoasă în cadrul Campionatelor Naționale de Gimnastică desfășurate la Onești.

catalina.ponorRetrasă în 2007, Cătălina Ponor a decis la începutul lui 2011 să își reia antrenamentele din sala de gimnastică și să revină la lotul național de la Deva, cu dorința de a se califica pentru Olimpiada de la Londra din 2012.

În cadrul campionatelor naționale, Ponor a evoluat vineri pentru echipa clubului Dinamo, evoluând la bârnă, sol și sărituri. Cătălina a reușit un sol de excepție și o săritură dificilă care a ajutat la clasarea echipei Dinamo pe locul al doilea în clasamentul final pe echipe.

Revenirea spectaculoasă a Cătălinei Ponor, după patru ai de pauză, a fost observată și apreciată și de către președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

“Nu pot să nu observ revenirea Cătălinei Ponor, care este o gimnastă de mare valoare, iar faptul că o vedem din nou, este mai mult decât pozitiv, ea aducând substanță și maturitate echipei României”, a declarat președintele FRG, Adrian Stoica.

Este pentru prima dată când o gimnastă revine la lotul național după o pauză de patru ani.

Cătălina Ponor a debutat în concursurile internaționale în anul 2003, la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Anaheim, California, unde a cucerit trei medalii de argint, sol, bârnă și pe echipe.

Anul 2004, a fost vârful carierei gimnastei Cătălina Ponor, an în care a cucerit trei medalii de aur la Europene și trei medalii la Jocurile Olimpice de la Atena, devenind cea mai valoroasă gimnastă de la Olimpiadă.

În anul 2007, a decis să se retragă din activitatea competițională și astfel a ratat șansa de a participa la Olimpiada de la Beijing din 2008. Odată cu revenirea în competițiile sportive, Ponor are șansa să își ia revanșa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Până atunci are un test de trecut, Campionatele Mondiale de Gimnastică din luna august de la Tokio, unde va participa alături de lotul național de gimnastică al României.


>