Revenire bombă în gimnastică. Cătălina Ponor a reluat antrenamentele pentru Olimpiada de la Rio

Cătălina Ponor revine la 27 de ani în sala de gimnastică ca să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima dată în istoria gimnasticii românești dar și mondiale, când o gimnastă de 27 de ani revine în activitate.

ponor catalinaTripla campioană olimpică la Atena în 2004 şi medaliată cu argint și bronz la Olimpiada de la Londra în 2012, revine astfel în sala de gimnastică, pentru a doua oară de la retragerea din activitate.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica a confirmat pentru prosport.ro, că gimnasta Cătălina Ponor şi-a anunţat dorinţa de a se întoarce la lotul de gimnastică pentru a se pregăti alături de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Cătălina Ponor a debutat în competițiile internaționale la vârsta de 15 ani. Prima sa competiție majoră a fost în anul 2002 la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică de la Anaheim, SUA, unde a devenit triplă vicecampioană mondială, argint cu echipa, la sol și bârnă.

Doi ani mai târziu, Cătălina Ponor devenea cea mai valoroasă gimnastă din lume. Înainte de Olimpiada de la Atena unde a devenit triplă campioană olimpică, aur la echipe, sol și bârnă, românca cucerise alte trei medalii de aur la Europene de la Amsterdam, tot la echipe, sol și bârnă.

În 2007, Cătălina Sa retras din activitate, însă după cinci ani de pauză, a decis să revină la lot și să se pregătească cot la cot cu tinerele gimnaste. Astfel că în 2012, la Europenele de la Bruxelles a luat aur la echipe, aur la bârnă și argint la sol.

Iar la Olimpiada de la Londra, a pus umărul la câștigarea bronzului pe echipe și a mai câștigat și argintul la sol.

Acum, după trei ani de pauză, Cătălina Ponor revine în sala de gimnastică pentru a se antrena în vederea participării la Olimpiada de la Rio. Dacă Ponor va face parte din lotul olimpic al României, ar fi o premieră națională dar și mondială, întrucât nicio gimnastă nu a revenit de trei ori în activitate și la vârsta de 27 de ani și cinci luni, cât are în prezent.

Expertă la sol și bârnă și cu o vastă experiență în competițiile internaționale, Cătălina Ponor alături de Sandra Isbașa care și ea este aproape gata să revină la lot, dar și alături de actualul lider al lotului olimpic, Larisa Iordache, România ar putea da lovitura la Olimpiada de la Rio, unde ar putea spera să redevină campioană olimpică pe echipe, după o pauză de 12 ani.

În prezent, lotul olimpic este compus din: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andra Stoica, Diana Teodoru, Paula Tudorache, Ana Maria Ocolişan, Anda Butuc, Andreea Ciurusniuc, Andreea Iridon, Laura Jurca, Andreea Munteanu, Ioana Nicoară,  Asiana Peng,  Cristina Vrabie și Silvia Zarzu.

>