Breaking news

Rețete de post cu băuturi vegetale Carpos de la Olympus

loading...

În așteptarea sărbătorilor, unii dintre noi alegem să ne pregătim fizic și spiritual prin post, fie din motive religioase sau pentru o cură de detox.

Oricare ar fi cazul, poți face acest lucru fără compromisuri din punct de vedere al calității și gustului mâncării pe care o servești, cu ajutorul potrivit. Încearcă să înlocuiești laptele cu băuturile vegetale Carpos de la Olympus și vei avea o surpriză plăcută cu fiecare nou fel de mâncare pe care îl încerci. Băuturile vegetale Carpos vin în 5 sortimente și toate pot fi găsite în frigiderele cu produse proaspete: băutură vegetală pe bază de migdale – neîndulcită, pe bază de migdale cu cacao, pe bază de migdale, pe bază de nuci – neîndulcită și pe bază de fistic.

Acestea fiind zise, am adunat aici un set de rețete de post pe care le poți savura în orice perioadă a anului!

Îți propunem o băutură energizantă cu tapioca, simplu de preparat și extrem de delicioasă.

Lista de ingrediente cuprinde:

  • 2 linguri tapioca perle
  • 300 ml apă
  • 2 linguri orzo
  • 200 ml băutură vegetală Carpos de migdale
  • zahăr brut, după gust

În doar câteva minute, prepari o băutură enegizantă delicioasă. Pune apa la fiert la foc mediu și, când clocotește, adaugă perlele de tapioca. Micșorează focul și lasă la fiert până când perlele de tapioca devin ușor transparente (în jur de 20-25 de minute), amestecând cu grijă din când în când. Oprește focul și lasă băutura să se răcească natural. După câteva minute, strecoară amestecul de lichid, păstrând doar perlele de tapioca, pe care apoi le clătești cu apă rece. Separat, încălzește băutura vegetală Carpos într-un ibric. Pune într-un pahar 1-2 linguri de perle transparente de tapioca, adaugă zahărul brut, orzo și toarnă băutura vegetală Carpos. Amestecă bine și servește-o proaspăt.

La desert, avem prăjiturele cu avocado, ciocolată și băutură vegetală Carpos – o combinație pe cât de inedită, pe atât de delicioasă.

Lista de ingrediente nu e mare:

  • 130 g avocado făcut piure
  • 30 g zahăr brun
  • 15 g miere
  • 65 g cacao
  • 15 ml esență de vanilie
  • 130 g făină albă
  • 30 g ciocolată topită
  • 150 ml băutură vegetală de fistic Carpos

Acum, în câțiva pași simpli, obții niște prăjiturele delicioase și sănătoase.

Amestecă piureul de avocado cu zahăr, miere, cacao și extrasul de vanilie. Adaugă făina și amestecă bine, apoi pune ciocolata topită și băutura vegetală de fistic Carpos. Continuă să amesteci, până când se formează un aluat. Rulează-l într-un oval alungit și lasă-l la frigider, acoperit cu folie de plastic.

După 20 de minute, taie aluatul în bucăți egale, așază-le pe o tavă întinsă și dă-le la cuptor 8 – 10 minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru gustare, am ales un smoothie plin de vitamine și proteine, care să-ți dea energie întreaga zi. Amestecă ingredientele de mai jos în blender, până când obții un smoothie cu consistență cremoasă:

  • 130 g afine congelate
  • 65 g căpșuni congelate
  • Jumătate de banană congelată
  • 65 g baby spanac
  • ½ avocado
  • 40 g tofu silken
  • 30 g nuci
  • 5 g semințe de cânepă
  • 1 – 2 curmale, în funcție de cât de dulce vrei să fie rezultatul final
  • 250 ml băutură vegetală de nuci Carpos
loading...