Breaking news

Respect pentru linia întâi – o mișcare de solidaritate inițiată de compania Arctic

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre principalii contribuabili la economia locală, lansează o mișcare de solidaritate intitulată „Respect pentru linia întâi!”, cu scopul de a arăta recunoștință și apreciere pentru acei profesioniști din prima linie în lupta cu Covid-19.

Mesajul „Respect pentru linia întâi!” este adus în atenția publică de către Arctic în fabricile sale, în rețeaua de service-uri, în social media prin hashtag-ul #RespectLiniaIntai și media outdoor.

Această mișcare socială vine în continuarea implicării Arctic în lupta împotriva crizei generate de Coronavirus. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română și cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, compania s-a implicat activ și a donat peste 1.200 de electrocasnice, contribuind la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților.

„În primul rând, în această perioadă care ne pune la încercare pe toți, dorim să mulțumim profesioniștilor din linia întâi – personalului medical, ofițerilor de poliție și tuturor celor care se expun zi de zi, pentru dedicarea, implicarea și angajamentul lor în lupta împotriva acestei crizei. În același timp, dorim să ne arătăm respectul față de angajații noștri din fabrici, care sunt, de asemenea, în prima linie și contribuie la menținerea economiei”, afirmă Murat Büyükerk, General Manager Arctic.

Arctic a inspirat și alte companii să se alăture campaniei #RespectLiniaIntai și să amplifice mesajul în semn de apreciere, în mediul digital și în social media: UniCredit, EY Romania, Olympus Foods, Zitec, Mirro, Regista, Marsh, CEC Bank, Free Now, IAA România, Publicis și Oxygen.

În calitate de jucător major al pieței de electrocasnice, compania Arctic este implicată activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Solidaritatea și responsabilitatea pentru siguranța angajaților, a partenerilor, a clienților și a tuturor membrilor comunității sunt una dintre prioritățile companiei. Compania Arctic urmărește și respectă recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România și adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne și planurile de acțiuni cu ajutorul echipei de Crisis Management.

Despre Arctic:

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 4.300 de angajați, compania exportă 83% din producția totală în peste 85 de țări.

Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.

Despre Arçelik:

Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de țări, are 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii și birouri de vânzări în întreaga lume. Compania deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) și este listată la Bursa de Valori din Istanbul. www.arcelikglobal.com

>