Breaking news

Republica Moldova a învins Egiptul în Cupa Davis

Victorie superbă reușită de Republica Moldova în Cupa Davis, în fața Egiptului. Moldovenii au reușit să câștige duelul cu egiptenii cu un scor de 4-1.

republica moldova - egipt - cupa davisEchipa națională de tenis de câmp a Republicii Moldova s-a calificat duminică, în Zona a II-a Euro/Africană, după ce a învins Egiptul cu 4-1. Punctul calificării a fost adus de cel mai bun tensiman moldovean, Radu Albot.

Sportivul l-a învins în 4 seturi pe numărul 1 al egiptenilor, Mohamed Safwat. Moldoveanul a reușit să se impună în meci, deși a pierdut primul set cu 2-6. Radu Albot a reușit să revină în emci și să se impună clar în următoarele trei seturi, adjudecate cu 6-3, 6-4, 6-4.

Manejul de atletism care a găzduit confruntarea dintre Moldova și Egipt s-a dovedit a fi neîncăpător. Publicul prezent în tribune a susținut în mod incredibil naționala de tenis a Moldovei. Tenismenii moldoveni au fost susținuți din tribune și de Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi şi Prim-vicepreşedintele Nicolae Piatac, împreună cu primul Preşedinte al Moldovei, Mircea Snegur, fostul Prim-ministru Vlad Filat, Vice-Ministrul Tineretului şi Sportului Dragoş Hîncu, Ministrul Justiţiei Oleg Efrim și Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean.

Echipa Republicii Moldova, antrenată de Iurie Gorban, a avut următoarea componenţă: Radu Albot, Maxim Dubarenco, Andrei Ciumac, Andrei Gorban.

Urmare a acestei victorii, Moldova va juca în turul următor cu Belarus, la Chișinău, în perioada 4-6 aprilie 2014.