Breaking news

Reprezentantă Tea Party părăseşte studioul CNN, după o întrebare despre drepturile gay. VIDEO

Christine O’Donnell, membră a mişcării Tea Party din Statele Unite, a plecat din emisiunea lui Piers Morgan de la CNN, după ce acesta a întrebat-o ce opinie are despre dreptul la căsătorie al cuplurilor gay.

Piers-Morgan-Christine-O-DonnellFemeia a refuzat să răspundă la întrebare şi i-a spus jurnalistului că este mitocan. Christine O’Donnell a declarat că se aştepta să discute în emisiune subiectele alese de ea.

Jurnalistul Piers Morgan a încercat să o întrebe pe invitată ce opinie are în legătură cu dreptul la căsătorie al persoanelor gay. După o serie de insulte adresate gazdei, reprezentanta Tea Party a ieşit din platou.

Membrii mişcării Tea Party sunt, de regulă, împotriva recunoaşterii dreptului la căsătorie pentru partenerii de acelaşi sex. Această viziune este împărtăşită şi de o mare parte dintre membrii Partitului Republican, partidul tradiţional de dreapta.

Însă sondajele de opinie realizate în decursul ultimului an, la nivel naţional, arată că majoritatea cetăţenilor americani sprijină recunoaşterea, prin legislaţie federală, a dreptului la căsătorie pentru partenerii de acelaşi sex. Dacă în trecut conservatorii îşi exprimau cu fermitate convingerile anti-gay, astăzi există temerea pierderii de popularitate.

Tea Party este o mişcare de dreapta, apărută în Statele Unite, în 2009. Membrii Tea Party au viziuni conservatoare, fiind mai radicali decât majoritatea republicanilor. Tea Party nu are candidaţi propii în alegeri, dar susţine o parte dintre candidaţii Partidului Republican, care fac parte din mişcare. Numele mişcării vine de la “Partida de ceai de la Boston”, un protest al coloniştilor îndreptat împotriva guvernului Britanic, în 1773. Membrii Tea Party se bazează pe valorile religioase.

valentin.spinu@exclusivnews.ro