Breaking news

Reporter BBC agresat de romi

John Sweeney, reporter BBC era cât pe ce să fie bătut de un grup de romi din Ţăndărei.

Jurnalistul BBC a venit în România pentru a realiza un documentar despre copiii romi care sunt scoşi la cerşit pe străzile din Londra. Reporterul avea informații că din banii obținuți de copii din cerșit, la Ţândărei țiganii își ridicau palate și își cumpărau mașini de lux.

Prezența echipei de filmare a BBC a deranjat-o pe o femeie de etnie romă care l-a amenințat pe reporter că îl bate și îi sparge capul dacă nu pleacă din localitate. Jurnalistul s-a conformat și a întrerupt filmarea.

BBC a realizat un documentar numit “Viaţa secretă a copiilor cerşetori din M. Britanie” care prezintă viaţa cerşetorilor români de pe străzile Londrei pe care i-au urmărit timp de patru luni.

Reporterii au filmat o femeie care controlează câţiva copii, inclusiv un băiat de patru ani, pe care l-au numit Lou. Ei cerşesc în apropierea unei moschei şi abordează credincioşii după fiecare rugăciune de vineri. Mergând pe urmele copilului cerșetor, jurnaliștii au ajuns  în faţa unei case închiriate din Ilford, în Essex, unde era parcată o maşină BMW X5.

Din casă ieşeau şi intrau numeroşi copii şi adulţi, între care Ioan Rostaş şi soţia lui Stela, precum şi fiica acestora, Vandana, anchetaţi pentru fraudarea serviciilor sociale britanice. De asemenea, reporterii au urmărit familia Rostaş până în România, la Huedin, unde aceasta deţine două case, o vilă luxoasă la stradă şi o casă mai mică pe o alee lăturalnică. În faţa casei mari a fost văzută aceeaşi maşină BNW X5.

Autoritățile londoneze estimează, că într-un singur an un copil adună din furat și cerșit circa 100.000 lire.
Privește aici înregistrarea în care jurnalistul BBC este la un pas de a fi bătut de țianii din Țăndărei.
>