Breaking news

Renunță la activitățile care îți mănâncă timp

Timpul este una dintre cele mai valoaroase resurse ale fiecărui dintre noi și, de multe ori, tindem mai degrabă să ne plângem de lipsa lui, decât să ne bucurăm de frumusețea momentelor din viețile noastre. Dacă și tu te numeri printre cei care și-ar dori mai mult timp, poți să folosești destule „trucuri” ca să-l obții. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai mari activități consumatoare de timp și cum poți să le combați.

Fotografiatul în exces

Tuturor ne place să facem poze, mai ales în condițiile în care tehnologia din zilele noastre a transformat fotografia într-o activitate la îndemâna oricui. În cazul în care obișnuiești să faci fotografii în exces, atunci este clar de ce ai prea puțin timp liber. Orice fotografie pe care o faci, chiar dacă o folosești doar pentru anumite rețele de socializare, trebuie prelucrată și „urcată” online, ceea ce „mănâncă” foarte mult timp. O soluție ca să-ți combați „pofta” de poze ar fi să-ți stabilești ca, zilnic, să nu faci mai mult de cinci poze.

Dacă observi însă că adori să petreci mult timp cu pasiunea ta pentru fotografie, poate că nu ar strica să te angajezi ca fotograf. Photohotel, o companie care oferă servicii de fotografie turistică în România, Grecia și Spania, este constant în căutarea de angajați noi. Accesează site-ul companiei pentru mai multe informații despre Photohotel și despre ce presupune jobul de fotograf turistic.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru o sănătate de fier, însă nu este indicat să exagerezi. Decât să petreci 2-3 ore la o sală de forță, de trei într-o săptămână, mai bine alegi să faci niște sesiuni mai intense de antrenament, dar cu o durată de doar 15-20 de minute, fiecare.

Uitatul la televizor

Uitatul la televizor se numără printre activitățile care consumă cel mai mult timp. În cele mai multe cazuri, uitatul la televizor nu este nici educativ și nici folositor, așa cum încearcă să-și vândă „marfa” televiziunile comerciale. Dacă nu vrei să ajungi să pierzi zeci de ore privind la televizor, o variantă ar fi să nu ai un astfel de aparat în casă. Un laptop sau un PC este tot ce îți trebuie dacă vrei să rămâi conectat la prezent.

Cumpărăturile

Cumpărăturile în exces nu doar că te lasă fără bani, ci și fără timp. Dacă vrei să nu pierzi nici timp și nici bani foarte mulți la shopping, indicat ar fi să mergi cât mai rar în magazine. Totodată, când ești nevoit să „vizitezi” magazinele, cumpără doar produsele și obiectele de care ai nevoie cu adevărat. Indiferent că alegi să faci anumite cumpărături online sau offline, propune-ți să nu pierzi mai mult de două ore cu o repriză de shopping.

Sursa foto: pixabay.com

>