Breaking news

Rentele sportivilor achitate după două luni

Sportivii au primit cu întârziere de aproximativ două luni rentele viagere. Ministeruld e resrt a confirmat că în data de 12 februarie a virat în conturile sportivilor sumele de bani pentru renta viageră aferentă lunii decembrie 2009.

0-44837-bancnote_teancMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a precizat că, pentru anul în curs, este prevăzută suma de 18 milioane de lei pentru acoperirea integrală a rentelor viagere acordate sportivilor care au reprezentat România şi au adus medalii. Cuantumul mediu al unei astfel de rente viagere este de aproximativ 3.000 de lei.

În data de 12 februarie 2010, au fost plătite 2.273.106 lei către 497 de beneficiari, ceea ce înseamnă o sumă medie de 4.574 lei. „Această sumă acoperă inclusiv restanţele din luna decembrie 2009”, a menţionat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Încă de la preluarea mandatului, am dat un semnal că acest minister va încuraja performanţa – fie că este în educaţie, cercetare, în sport sau în activităţi pentru tineret. /…/ Sportul este cel mai bun ambasador al României, de aceea înţeleg să-i răsplătim pe aceşti sportivi aşa cum se cuvine”, a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Toti sportivii de performanță care au în palmares o medalie la o competiție europeană, mondială și/sau olimpică, după retragerea din activitatea sportivă primesc o rentă viageră lunară din partea statului.

>