Breaking news

Renate Weber: Sunt decepționată și îngrijorată de rezultatul referendumului din Elveția

Renate Weber se declară decepționată, dar și îngrijorată de rezultatul referendumului din Elveția, motiv pentru care, în calitate de europarlamentar, a solicitat dezbaterea acestui subiect în Plenul de la Strasbourg în sesiunea 24-27 februarie.

renate webber - elvetiaRenate Weber cere adoptarea unei rezoluții care să exprime poziția Parlamentului European de condamnare a oricărei inițiative legislative care ar discrimina cetățenii europeni.

Sunt în egală măsură decepționată și îngrijorată de rezultatul referendumului din Elveția, pentru că una este ca un partid extremist să susțină astfel de idei și cu totul altceva ca ideile acestea să fie împărtășite de peste 50% din populația unei țări. Este vorba și de relația Elveția-Uniunea Europeană, pentru că rezultatul referendumului cere legislație care să discrimineze între cetățenii europeni, ceea ce este inadmisibil. Elveția are mai multe acorduri cu Uniunea Europeană, în urma cărora are multiple beneficii și este de neconceput ca ea să își permită să “selecteze” ce cetățeni europeni primește pe teritoriul său. Așa ceva ar înseamna categoric o încălcare a legislației UE, ceea ce înseamnă că dacă Elveția va elabora o astfel de legislație, Uniunea va trebui să renegocieze acordurile cu această țară non UE. În calitate de europarlamentar, am inițiat în dimineața aceasta o întrebare orală adresată Comisiei și Consiliului, solicitând dezbaterea subiectului în Plenul de la Strasbourg în sesiunea 24-27 februarie, urmată de adoptarea unei rezoluții care să exprime poziția Parlamentului European de condamnare a oricărei inițiative legislative care ar discrimina cetățenii europeni”, susține Renate Weber.

Duminică, elvețienii au votat în proporţie de 50,3 la sută în favoarea unei limitări a imigraţiei, în cadrul referendumului din 9 februarie 2014. Referendumul va pune capăt acordului de liberă circulaţie a persoanelor semnat cu UE şi care s-a tradus într-o imigraţie masivă a europenilor în Elveţia.

>