Breaking news

Remus Vulpescu a făcut plângere penală pe numele lui Dan Diaconescu

Șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, de depus miercuri o plângere penală pe numele lui Dan Diaconescu pe motiv că a folosit acte false în procedura de licitație a Oltchim.

Remus Vulpescu, șeful OPSPI, l-a reclamat miercuri pe Dan Diaconescu la parchet pentru că a vrut să înșele statul.

Șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi 03 octombrie 2012, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, cu privire la săvârșirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracțiunii de înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a Statului Român și opiniei publice în ce privește existența la dispoziția numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200.000.000 Lei, necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni deținut la S.C. Oltchim S.A. Râmnicu-Vâlcea de Statul Român prin M.E.C.M.A. – O.P.S.P.l. Se apreciază că activitatea infracțională reclamată a fost săvârșită prin multiple acțiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calității de adjudecatar al licitației organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. și a drepturilor decurgând din această calitate, de către numitul Diaconescu Cristian Dan. Se apreciază de asemenea că activitatea infracțională reclamată, prezintă elemente transfrontaliere. Se apreciază că, în cadrul activității infracționale reclamate, numitul Diaconescu
Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obținut de la terțe persoane. Se apreciază că prin activitatea infracțională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activității S.C. Oltchim S.A. și O.p.S.p.l.”, se arată în comunicatul de presă al OPSPI.

După ce a făcut plângerea penală pe numele lui Dan Diaconescu, Remus Vulpescu și-a dat demisia din funcția de șef al OPSPI.