Breaking news

Remus Pricopie obligă elevii din clasa I și a II-a să învețe după manualele vechi

loading...

Ministrul Educației Remus Pricopie, după ce a dat-o în bară cu licitația pentru manualele noi, și ca urmare a ultimatumului dat miercuri de premierul Ponta, anunță azi că a rezolvat problema manualelor. Elevii din clasele I și a II-a vor fi obligați să învețe după manualele vechi până la finalizarea licitației.

remus pricopie - deschidere an scolarRemus Pricopie, cel care duminică spunea la Digi 24, că remus și Romulus au supt de la vulpe, rezolvă românește problema manualelor școlare. La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi.

„La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I şi a II-a să aibă cât mai repede manuale la dispoziţie, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a decis astăzi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale. Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.

Drept urmare, prin ordin al ministrului Educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.

Miercuri, Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie, ori rezolvă problema manualelor ori va fi demis. De frică să nu-și piardă scaunul, Pricoopie a reactivat manualele vechi, după ce a văzut că nu e în stare să finalizeze o licitație pentru manualele elevilor din clasele I și a II-a.

Luni, la începutul anului școlar, pentru prima dată după 1989, elevii din clasele I și a II-a nu au avut manuale pe bancă.

loading...