Breaking news

Remus Borza, cercetat penal pentru că și-a acordat singur contracte de la Hidroelectrica

Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica, este cercetat penal pentru că și-a atribuit singur 34 de contracte de consultanță juridică către casa lui de avocatură.

remus borza - hidroelectricaRemus Borza este acuzat de conflict de interese întrucât în perioada în care administra judiciar Hidroelectrica, aflată în procedură de insolvență, a acordat casei lui de avocatură, 34 de contracte de consultanță juridică.

Pus de Tribunalul București să redreseze Hidroelectrica, Remus Borza a aplicat principiul băieților deștepți care au fost la un pas de a falimenta compania de electricitate.

În timp ce dădea afară femei aflate în concediu de maternitate, Remus Borza își dădea singur contracte juridice ca să încaseze alte sute de mii de euro de la Hidroelectrica, pe lângă salariu și comision.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti îl acuză pe Remus Borza că a direcţionat spre propria societate de avocatură nu mai puţin de 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite, cu semnătura lui, de compania de stat Hidroelectrica.

Drept urmare, Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese alături de Nicoleta Munteanu, avocat, specialist în insolvenţă şi asociată în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii, scrie sursazilei.ro

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pe 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţioale încheiate cu “băieţii deştepţi”.

De la data deschiderii procedurii insolvenţei până la data de 31.05.2013, societatea şi-a diminuat datoriile totale cu 581 milioane lei, de la valoarea de 4.018 milioane lei existentă la 31.05.2012, până la valoarea de 3.437 milioane lei la data de 31.05.2013.

Tribunalul Bucureşti a hotărât pe 27 iunie, închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei Hidroelectrica.

Remus Borza, avocatul care a gestionat insolvenţa companiei de stat, va încasa un bonus de 2,2 milioane de euro de la Hidroelectrica.