Breaking news

Remorcarea fără schimbarea locomotivei a trenurilor internaționale de pasageri pe ruta România – Ungaria

CFR Călători anunță că, odată cu trecerea la noul Mers de Tren 2012-2013 în data de 09 decembrie 2012, intră în vigoare primul contract de interoperabilitate încheiat pentru remorcarea trenurilor internaționale între România și Ungaria, fără schimbarea locomotivei la frontieră.

Acest contract bilateral reprezintă concretizarea măsurilor de interoperabilitate promovate de Uniunea Europeană, obiectivul fiind fluidizarea traficului în frontiera de stat Curtici și optimizarea utilizarii materialului rulant de tracțiune.

Contractul a fost încheiat în luna august 2012, între CFR Călători S.A.- operatorul național din România și operatorul de tracțiune din Ungaria – Compania MAV-TRAKCIÖ Zrt  pentru remorcarea trenurilor de pasageri, după cum urmează:

–          Trenurile „Dacia” și „Ister” care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Braşov – Simeria – Curtici – Budapesta și retur, precum și trenul „Transilvania” care circulă pe ruta BrașovSimeria –Curtici- Budapesta și retur, vor fi tractate de locomotive românești aparţinând CFR Călători  S.A.

–          Trenul „Traianus” care circulă pe ruta  Bucureşti Nord – Craiova – Caransebeş – Timişoara Nord – Curtici – Budapesta și retur și trenul Criș” care circulă pe ruta Timișoara Nord – Budapesta și retur, vor fi tractate de locomotive aparținând companiei MAV-TRAKCIÖ Zrt.

Astfel, în data de 9 decembrie 2012, la ora 17:50, va ajunge la Budapesta trenul „Transilvania”. În data de 10 decembrie 2012, la ora 04:40, va ajunge la Budapesta trenul „Dacia”, iar la ora 08:50,  trenul „Ister” tractate fiind până la destinație de locomotive interoperabile românești. Tot în data de 9 decembrie 2012, la ora 22:27, va ajunge la București Nord trenul „Traianus”, iar la ora 21:25 va ajunge la Timișoara Nord trenul „Criș” tractate până la destinație de locomotive interoperabile ungurești.

 

>