Breaking news

Remedii homeopate pentru alergiile de sezon – Dr. Firuti ne răspunde

În fiecare sezon avem parte de alergii de sezon ce se pot accentua. Un chin pe care îl trăim cu grija de a nu declanşa ce este mai grav; numai un bolnav poate înţelege acest lucru.

alergii de sezonÎnsă, în timp ce unii îşi asumă dependenṭa de unele medicamente, alţii se orientează spre ceea ce ţine de natural şi homeopatie. Aşa cum se găseşte şi pe www.doctorfiruti.ro există şi alte opţiuni.

Homeopatia nu este o ramură nouă a medicinii. Doar că unii ignoră ceea ce este atât de evident. Doctor Firuti ne oferă un răspuns evident din acest punct de vedere: trebuie să alegem orice cale de tratament, însă începând cu resursa de la natură. Din punct de vedere al tratării alergiilor trebuie mai întâi de toate să înţelegem reacţiile pe care le avem şi de asemenea ce influenţă poate avea homeopatia în această ecuaţie.

Tratarea alergiilor

Simptomele alergice sunt un soi de manifest al organismului, reacţii hipersensibile ce apar ca urmare a stimulării sistemului imunitar după expunerea la unii factori precum polen, praf, factori poluanţi; în timp ce unii sunt alergici la praf şi fum, alţii resimt reacţii atopice la vremea rece sau la anumite tipuri de mâncare.

De regulă este frustrant şi consumator de timp să identifici factorul ce declanşează totul. Salvarea este numai la nivel de teste specifice. Doar că identificarea nu este de ajuns ci se necesită şi tratament. Pe măsură ce ne dăm seama şi de efectele adverse ale medicamentelor ajungem să îmbrăţişăm tot mai mult ceea ce ţine de homeopatie.

Zeama de lămâie şi miere

Acest tip de remediu se aplică în caz de orice tip de alergie. Durează însă cel puţin o lunǎ pentru a se cunoaşte efectele benefice ale acestui mix.

Muşeţel

Un remediu destul de comun este legat de consumul de muşeţel, sub formă de ceai cel mai adesea, spune doctor Firuti. Ingredientele sale antiinflamatorii se activează în organism, tratând stările de oboseală, durerile şi reacţii ale pielii, ca urmare a factorilor alergenici.

Ceaiul verde

Antioxidanţii din acest tip de ceai sunt sănătate pură. Acesta reduce din histamine, nivelul prea ridicat de substanţă inflamatorie în organism. Pentru un efect mai bun se consideră o recomandare ca acest tip de ceai să se consume în combinaţie cu mierea. Consumat de două ori pe zi, în cel mult 2 săptămâni, se observă deja îmbunătăţiri ale simptomelor alergice.

Prin tratamente de genul celor homeopate se poate menţine un nivel optim al stării de bine şi de sănătate. Un remediu 100% este de fapt evitarea totală a expunerii faţă de ceea ce provoacă tot lungul şir de efecte. Homeopatia poate ajuta în acest sens însă din simţul firesc al responsabilităţii ce ţine de urmarea unui anume tip de tratament se consideră necesar ajutorul specializat, de la medic care poate prescrie un anume tratament şi care poate ţine sub observaţie evoluţia unui pacient.

Doctor Firuti ne mărturiseşte că este deja o chestiune comună să audă frustrarea pacienţilor care s-au chinuit cu alergiile de sezon. Recomandarea este explorarea oricărei opţiuni.