Breaking news

Reîncepe războiul Ponta-Băsescu pe fotoliul de la Bruxelles?!

Pe 18 octombrie la Bruxelles începe Consiliul European, însă nu se știe cine va reprezenta România.

Războiul Ponta – Băsescu este la un pas să reizbucnească odată cu desemnarea reprezentantului României la Consiliul European de la Bruxelles din 18-19 octombrie.

Până la această oră nu s-a stabilit dacă la Consiliu va merge președintele sau premierul României.

În urma disputei din luna iunie, la Consiliu a mers Ponta, însă Băsescu s-a ales cu o suspendare din funcție pe parcursul verii.

Este posibil ca Băsescu și Ponta să facă un troc și la Consiliul informal de joi să meargă președintele iar la cel de la finele lunii noiembrie să meargă premeirul, întrucât se vor lua decizii legate de bugetul Uniunii Europene.

Însă, această variantă pare să nu fie pe placul Cotrocenilor, care în baza unei decizii ciudate a CCR, cred că doar Băsescu trebuie să reprezinte țara.

“Ca principiu, inclusiv pentru noiembrie, reţinem ce spune decizia Curţii Constituţionale, care n-are niciun fel de echivoc: reprezentatulul României este preşedintele”, a declarat consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pentru Gândul.

În cadrul emisiunii ”După 20 de ani”, de la Pro TV, premierul a sugerat că, în ciuda deciziei CCR care îl avantajează pe preşedinte, Băsescu nu ar avea competenţa luării deciziilor pentru următorul exerciţiu financiar multianual al UE.

Ministrul Leonard Orban susține că principala poziţie a României este „finanţarea consistentă” a celor două politici principale, cea de coeziune şi politica agricolă comună. Astfel încât țara noastră să primească cât mai mulți bani.

Ținând cont însă de caracterul lui Băsescu, și de încăpățânarea lui Ponta, nu este exclusă varianta reizbucnirii războiului între palate pe scaunul de la Bruxelles.

>