Breaking news

Reguli simple pentru îngrijirea unui robinet cu bilă

În prezent, robinetul cu bilă le-a înlocuit aproape pe toate celelalte, mai ales când vine vorba de instalațiile sanitare menajere. Simplitatea și fiabilitatea designului, durabilitatea și mentenabilitatea sunt principalele avantaje ale acestei clase de robinete. Și multe produse de calitate sunt fabricate în China, unde lucrează la calitatea produselor mai atent și mai rapid decât producătorii din Europa.

Ce trebuie să faceți și ce să nu faceți pentru ca robinetul să fie de folos mult timp

În primul rând, robinetului cu bilă nu-i place când este complet deschis. Trebuie să fie închis complet, dar în stare deschisă cel mai bine este să-l lăsați puțin nedeschis. O astfel de poziție va perturba fluxul laminar din țeavă, iar turbulența din flux va spăla suplimentar marginile mingii, prevenind „acrirea”.

Numim regulile simple pentru operare și îngrijire de la specialiștii de încredere ai transportatorului m3cargo.com, care livrează instalații sanitare din China de mulți ani:

  • Este recomandabil să schimbați din când în când poziția supapei în stare „deschis”. Mai ales când vine vorba de locuri în care poziția „deschisă” funcționează mult timp;
  • Din când în când merită să unjeți placa turnantă cu uleiuri vâscoase precum grăsimea. Mulți instalatori sunt sceptici cu privire la această recomandare, spunând că lubrifiantul nu intră înăuntru. Cu toate acestea, merită de făcut, deoarece o supapă cu bilă este un mecanism rotativ supus temperaturii și altor deformări, ceea ce înseamnă că, la fel ca și alte mecanisme, necesită întreținere. Această recomandare nu se aplică robinetelor din ceramică, care încă nu sunt utilizate datorită prețului ridicat;
  • Nu lăsați robinetul fără mișcare mulți ani. Chiar dacă nu este nevoie, merită să treci prin casă o dată pe lună și să o închizi – deschizi toate robinetele de mai multe ori. În caz contrar, vă puteți găsi într-o situație în care în câțiva ani el pur și simplu nu se va închide;
  • De asemenea, nu este recomandată folosirea forței la închiderea robinetului „acris”. Desigur, poate părea că dacă împingeți robinetul se va închide, și se poate de folosit un clește sau o chee reglabilă. Dar cu un astfel de efort, puteți fărma cu ușurință mingea, creând așchii invizibile din exterior, care în timp vor duce la distrugerea întregului mecanism de blocare. În mod ideal, robinetul ar trebui să fie deschis și închis manual, fără ajutorul unor unelte.

Și, bineînțeles, merită să ne amintim tot timpul că, fără îngrijirea și atenția necesară, tot ceea ce este legat de apă îmbătrânește și se uzează mult mai repede decât toate celelalte produse și dispozitive. Așa că nu vă ignorați instalațiile sanitare și nu veți avea probleme din cauza defecțiunii robinetelor.

>