Breaking news

Reguli pentru mers pe motocicletă. Cum alegi îmbrăcămintea potrivită?

Ca să te urci pe motocicletă și să devii cu adevărat un rider este esențial să investești într-un echipament de protecție complet. Fiecare motociclist știe că este responsabil de propria sa siguranță pe două roți. Dar pe lângă acest aspect intervine și cel estetic. Alegerea corectă a articolelor de îmbrăcăminte moto se face în cunoștință de cauză, în funcție de mai mulți factori: buget, stilul de condus, tipul de motocicletă folosită. Toate, însă, au în comun un singur lucru: calitatea. 

Din echipamentul tău pentru motocicletă trebuie să facă parte casca, îmbrăcămintea și accesoriile moto. Iată câteva recomandări utile pentru a descoperi cele mai potrivite articole moto pentru tine: 

Geaca moto de calitate

Când îți alegi îmbrăcămintea pentru motocicletă, trebuie să iei în calcul anumite aspecte: să fie de calitate, să ți se potrivească perfect mărimea și să îți ofere tot confortul de care ai nevoie. La capitolul geci, există o gamă variată de modele și branduri. Poți alege o geacă moto din piele naturală sau una din material textil de la ICON, IXS sau Alpinestars, producători care oferă garanția calității. 

Materialul din care este confecționată este un element important de care să ții cont în alegerea ta. În general, geaca moto din piele este cea mai populară, fiind extrem de rezistentă și durabilă în timp. De asemenea, este specifică motocicliștilor oferind un aspect estetic remarcabil, dar și protecție superioară. 

Există, de asemenea, și geci moto din material textil. Acestea sunt destinate utilizării atât în oraș, cât și în timpul deplasărilor pe distanțe mari sau pe șosele de mare viteză. Dacă optezi pentru o geacă textilă, asigură-te că este impermeabilă și că te protejează și împotriva vântului în mers. Pentru un plus de siguranță, poți opta pentru un model care are protecție în zona umerilor sau a coatelor. 

Pantalonii pentru motocicletă – parte din echipamentul complet

Jacheta este completată cu succes de pantalonii moto, de preferat impermeabili, mai ales în sezonul rece. La fel ca în cazul gecii, ai la dispoziție varianta textilă, neapărat rezistentă la apă, pentru a evita senzația de umezeală în caz de ploaie. Aceștia sunt confortabili și te feresc de vânt. Principala greșeală în alegerea pantalonilor moto este mărimea nepotrivită. Ei nu trebuie să fie strâmți, însă dacă alegi un model prea larg atunci vei resimți frig și disconfort pe motocicletă, mai ales la viteze mari. 

O altă opțiune este cea a pantalonilor moto din piele, o investiție mai mare, dar mult mai durabilă și, opțional, cu protecție sporită în zona genunchilor.

Mănușile moto – un accesoriu important

Tot din categoria îmbrăcăminte, sub formă de accesoriu obligatoriu în echipamentul tău moto, fac parte mănușile. Extremitățile au nevoie de protecție sporită, iar în cazul de față nu vei putea să pleci la drum cu motocicleta ta dacă nu-ți protejezi așa cum se cuvine mâinile. Vei avea nevoie de o pereche de mănuși care să te ajute să îți păstrezi mâinile uscate indiferent de vreme. Pot fi din piele, material textil sau combinate, rezistente la abraziune și durabile. Este recomandat să alegi unele cu întărituri la baza palmei și la degete pentru un plus de protecție în cazul unei eventual incident. Instinctiv, mâinile sunt cele scoase întotdeauna la înaintare, așa că au nevoie de mănuși moto de calitate care să se muleze perfect. 

Casca – principalul element de siguranță din echipamentul tău moto

Atunci când vorbim despre îmbrăcămintea moto, nu putem exclude casca de protecție, principalul element de siguranță din echipamentul tău complet. Ai la dispoziție mai multe modele de căști din care să o alegi pe cea care ți se potrivește. Indicat este să optezi pentru una integrală, care să-ți acopere tot capul. 

Principala regulă atunci când mergi cu motocicleta este să te asiguri că ești în siguranță. Iar acest lucru implică alegerea unui echipament de protecție complet, din care nu trebuie să lipsească îmbrăcămintea adecvată, accesoriile și casca. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/V1jXtiLkkpI

>