Breaking news

Regizorul Sergiu Nicolaescu, devastat de moartea actorului Iurie Darie

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost școat în momentul în care a aflta că actorul Iurie darie s-a stins din viață, vineri seară.

Actorului Iurie Darie  a decedat vineri seară la vârsta de 83 de ani și a provocat un val de tristețe în lumea cinematografică din România. Regizorul Sergiu Nicolaescu pur și simplu a rămas înmărmurit la aflara veștii.

”Cu Iurie Darie am fost coleg de liceu. El se refugiase din Basarabia şi era mai mare decât mine cu o clasă sau două. Când am devenit regizor, în 1958, Iurie Darie era deja un mare actor în România. Mai mult decât atât, avea un talent deosebit la desen. În perioada studenţiei desena cărţi pentru copii şi câştiga un ban. Şi, pentru că şi eu desenam foarte bine, ne-am apropiat foarte mult. Ne-am cunoscut mai bine pe parcurs. În perioada anilor ’60 – ’70, Iurie Darie era unul dintre primii actori români. Sunt de-a dreptul şocat de această veste, pentru că era un om de excepţie. Cât timp mai trăim noi şi memoria lui va rămâne vie”, a declarat Sergiu Nicolaescu pentru MEDIAFAX.

Trupul neînsufleţit al lui Iurie Darie va fi depus, sâmbătă, după ora 14.00, la Teatrul de Comedie din București, iar duminică vor avea loc funeraliile de înmormântare.

>