Breaking news

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii e în stare gravă la Castelul Balmoral din Scoția

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a deteriorat în ultimele ore. Astfel că suverana Regatului Unit se află sub supraveghere medicală la castelul Balmoral din Scoția.

Regina Marii Britanii se află în stare gravă în Scoția. medicii s-au declarat îngrijorați despre stare Reginei, cel mai longeviv suveran din istorie.

 „După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală.

Toți membrii importanți ai familiei au fost chemați de urgență la Castelul din Scoția.

Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC.

Prințesa Anne a ajuns la Balmoral.

Ducele de York – prințul Andrew a plecat de puțin timp spre Castelul Balmoral. De asemenea, Contele și Contesa de Wessex, Edward și Sophie, sunt și ei în drum spre Scoția.

Conform informațiilor recente, toții copiii Reginei sunt la Balmoral sau se îndreaptă spre Castel.

Soția prințului William, Kate Middleton, a rămas la Windsor pentru că cei trei copii, George, Louis și Charlotte, sunt în prima zi de școală, au precizat cei de la Palatul Kensington.

Prințul Harry și Meghan Markle vor pleca spre Scoția pentru a o vedea pe Regină, a anunțat purtătorul de cuvânt al cuplului. Acum, Harry și Meghan sunt în Germania pentru a marca un an până la Jocurile Invictus. De acolo vor pleca curând spre Castelul Balmoral.

În urmă cu două zile, Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit și cu Liz Truss, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

BBC One și-a suspendat grila obișnuită și transmite un program de știri special, relatează „The Guardian”.

Programul obișnuit al BBC a fost întrerupt la ora locală 12:39 pentru a difuza declarația Palatului Buckingham. De atunci, canalul a difuzat în continuu știri despre starea de sănătate a reginei.