Breaking news

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Prințul Charles devine noul Rege al UK

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din istorie, a murit astă seară, la vârsta de 96 de ani. Fiul său, prințul Charles este noul Rege al Regatului Unit. Vor fi 12 zile de doliu în Regat și vor fi funeralii naționale regale.

Palatul Buckingham confirmă moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”. În acest moment, noul rege al Marii Britanii devine prințul Charles. El și regina consoartă, Camilla, vor rămâne în această seară la Balmoral. 

Oamenii adunați în fața porților Palatului Buckingham aveau ochii înlăcrimați la aflarea veștii morții reginei Elisabeta a II-a. Au început să cânte cu voci încete “God Save the Queen”.

Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume.

A urcat pe tron la 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

Au existat 15 prim-miniştri ai Marii Britanii şi 14 preşedinţi ai Statelor Unite în timpul domniei sale.

În timpul domeniei sale fostul atotputernic imperiu britanic s-a dezintegrat, fiind înlocuit de organizaţia Commonwealth din care fac parte 54 de naţiuni.

Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926. Era primul copil al viitorului rege George al VI-lea, iar mama sa provenea dintr-o străveche familie nobiliară, care deținea atunci și cele mai întinse domenii din Scoția.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani În același an, Elisabeta se căsătorea cu Philip, prinț de Grecia și Danemarca.

Prințul William devine acum prințul moștenitor al Marii Britanii.

În vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină.

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary; n. 21 aprilie 1926) este regina a cinsprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

>