Breaking news

Băsescu a semnat un protocol de colaborare cu comuniștii din Coreea de Nord

Regimul Băsescu-Boc a ratificat în 2011 acorduri cu cel mai sinistru stat comunist, Coreea de Nord.

”Democratul” Băsescu, a parafat prelungirea unor acorduri vechi semnate de Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu şi a semnat un protocol pentru continuarea unor relaţii cu Coreea de Nord, considerat şi stat terorist.

Pe 14 noiembrie 2011, preşedintele României, Traian Băsescu semnează Decretul nr. 814 din 2011, prin care promulgă Legea 215 din 2011 ce reprezintă Ratificarea protocolului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene privind acordurile bilaterale încheiate în perioada 1956 şi 1989, semnat la Phenian la 20 ianuarie 2011.

Protocolul semnat în ianuarie 2011 şi care a devenit Lege în România, conţine clauze de continuare a acordurilor între cele două ţări.

Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare ratificarea Protocolului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene privind Acordurile bilaterale încheiate în perioada 1956 – 1989, semnat la Phenian la 20 ianuarie 2011. Astfel, în momentul intrării în vigoare a acestui protocol, va exista un cadru juridic, agreat de cele două părţi, conţinând tratatele încheiate de România şi Republica Populară Democrată Coreeană în perioada 1956 – 1989, care vor continua să guverneze relaţiile dintre cele două state…”, se precizează în raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege privind ratificarea acordului bilateral a fost introdus pe șest de ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, iar cei care s-au opus au fost deputatul PNL, Mihăiţă Calimente, și deputatul PSD, Aura Vasile.

”Am crezut că nu înţeleg sau că nu aud bine. Este vorba ca actualul Parlament, în 2011, să semneze sau să fie de acord să dea votul pentru tratate încheiate între 1956 şi 1989. De ce nu încheiate între 1305 şi 1410, pentru că este tot acelaşi lucru?! Eu cred că domnul secretar de stat, domnul ministru, ar fi trebuit să ne explice mai pe îndelete despre ce este vorba, pentru că, între timp, comunismul a fost condamnat, ştim care este puterea din Republica Democrată Coreeană şi comportamentul acestei puteri, care de foarte multe state ale lumii civilizate este considerată ca o putere teroristă”, a spus deputatul Mihăiță Calimente, în plenul Camerei Deputaților.

Drept, urmare legea a fost băgată la sertar și adoptată tacit prin Camera Deputaților iar Senatul  a votat ratificarea.

 

>