Breaking news

Regele romilor, Dorin Cioabă, interzice căsătoriile între minori

Regele romilor, Dorin Cioabă a interzis căsătoriile între minorii etniei. Copii mai mici de 16 ani, nu se mai pot căsători. Dacă încalcă această decizie, vor fi excluși din comunitate și dați pe mâna autorităților.

dorin cioaba - nunta tiganeascaDorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Staborul reunit la Sibiu a decis ca în familiile de romi căsătoriile copiilor să se facă doar de la 16 ani.

„Timpul ne duce spre o lume mai modernă. Noi nu putem să rămânem în urmă, aşa că am decis: căsătoriile să se facă de la 16 ani, să putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la Primărie. Trebuie să lăsăm copiii să meargă la şcoală„, a spus Dorin Cioabă.

Potrivit Regelui Romilor, logodna între copii cu vârste sub 16 ani va fi permisă în continuare, ocazie cu care vor putea fi organizate petreceri, fără însă a se purta haine de nuntă, respectiv rochie de mireasă, şi fără a se strânge dar.

Căsătoria copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani se va putea face cu acordul părinţilor, aşa cum, de altfel, prevede legislaţia românească.

Dorin Cioabă a anunţat şi că aceia care încalcă această prevedere vor fi sancţionaţi prin excluderea din comunitate, fiind sesizate şi autorităţile cu privire la încălcarea legii.