Breaking news

Reforma lui Igaş: rudele rămân la Minister

Ministrul de Interne a făcut reformă de ochii lumii, întrucât rudele generalilor au rămas pe funcţii.

Să facem reformă, dar să nu se schimbe nimic. Asta e dictonul aplicat de Igaş în cazul rudelor generalilor, de care nu s-a atins.

Reforma parese s-a făcut cu cei fără protecţie în eşantioanele superioare ale Ministerului de Interne.

Pe 2 august 2011, Ministrul Traian Igaş spunea că peste 60.000 de persoane au fost angajate în minister fără a avea o pregătire militară şi că jumătate dintre ei au fost angajaţi pe pile.

Am făcut o analiză pe ultimii 13 ani de zile din surse externe. 63.500 oameni care nu au o pregătire militară, au fost angajaţi oameni care nu erau familiarizaţi şi a doua zi l-au instalat la birou şi l-am pus să facă muncă poliţienească. Unii au dat un examen corect dar au fost şi oameni intraţi sprijiniţi de x sau y care nu aveau experienţă dar care nici nu vor să acumuleze şi să se dedice profesiei. Cei care sunt slab pregătiţi depăşesc cifra de 10.000. Au intrat în ultimii 13 ani 29.000 pregăţiţi în şcolile noastre şi 63.000 din sursa externă. Din ceea ce cunoaştem cred că undeva către jumătatea cifrei au beneficiat de anumit sprijin. Mi-e teamă că aici ajungem. Sunt oameni angajaţi din sursă externă“, declara Traian Igaș.

Potrivit unei anchete realizate de ziarul Adevărul, 95% din cei picaţi la evaluare nu se regăseşte nicio nevastă sau copil de chestor ori colonel, adus în minister „din sursă externă”. Sistemul relaţional de la vârful Ministerului Administraţiei şi Internelor face ca această instituţie să fie „guvernată” de mai multe familii.

Lista poliţiştilor care şi-au angajat rudele la Interne „acoperă” toate serviciile, începând cu cele de Investigaţii Criminale şi terminând cu cele de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog. Cei care ar trebui să investigheze „micile intervenţii” făcute de unii dintre aceşti poliţişti sunt şi ei în aceeaşi postură. La Direcţia Generală Anticorupţie, lista rubedeniilor începe cu directorul adjunct, Genu Radu  şi cu soţia acestuia, Lenuţa.

Igaş nu a uitat judeţul din care a plecat şi angajează pe bandă rulantă rude şi prieteni.

Comisarul-şef Adrian Jurcă, fostul şef al DGIPI Arad, a fost avansat la funcţia de director general adjunct al ,,Doi ş’un sfert”.
– Comisarul-şef Ştefan Moldovan, fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Arad, a fost avansat ca şef al Serviciului Tehnic al DGIPI.
– Comisarul-şef Pavel Hălmăgean, fostul şef al Secţiei 2 de Poliţie din municipiul Arad, a fost propulsat la comanda structurii centrale care se ocupă de filaj.

Şi ca totul să fie de domeniul absurdului, oficialii MAI spun că atâta vreme cât rudele chestorilor nu le sunt direct subordonate acestora, relaţiile de familie nu au nicio importanţă.

>