Breaking news

Reding îl pune la punct pe premierul Angliei: Libera circulaţie în UE nu se negociază

loading...

David Cameron, premierul Marii Britanii a fost pus la punct de Comisarul European pentru Justiției, Viviane Reding care i-a transmis că libera circulaţie a persoanelor nu se negociază.

reding si cameronMarea Britanie vrea să prelungească restricțiile de liberă circulație și muncă pentru români și bulgari, după data de 1 ianuarie 2014, de frica unui val de imigranți din cele două țări.

Drept urmare, Comisarul Reding a transmis, miercuri, autorităţilor de la Londra că libera circulaţie a persoanelor nu se negociază, atât timp cât Marea Britanie este membră a UE şi a Pieţei Unice.

Libera circulaţie nu este negociabilă, atât timp cât sunteţi membri ai Uniunii, atât timp cât sunteţi membri ai Pieţei Unice. Nu înţeleg, pe de o parte, logica din punct de vedere politic, pentru că Marea Britanie a fost şi continuă să fie un mare promotor al extinderii (…) Marea Britanie a fost mereu în prima linie când s-a discutat despre o extindere. Şi când are loc o extindere, nu mai sunt mulţumiţi. Extinderea poate fi oprită, pentru că este o decizie unanimă. Pur şi simplu, dacă Marea Britanie zice «Nu» la o viitoare extindere, atunci aceasta nu va mai fi”, a declarat Viviane Reding.

Comisarul a mai precizat că sunt o mulţime de oameni de afaceri, turişti din Marea Britanie, bănci şi companii britanice care “profită de libera circulaţie pentru a se stabili inclusiv în România şi Bulgaria”.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că cetăţenii britanici sunt “profund îngrijoraţi” de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria şi a anunţat o serie de măsuri dure.

Noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni. Plăţile vor fi oprite după şase luni, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă “reală” de a se angaja. În plus, cei care nu îşi caută de muncă vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce mai devreme de 12 luni.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>