Recursul lui Năstase, amânat 2 ore

Recursul în care se judecă eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase a fost amânat două ore de către completul de judecată, la cererea procurorului DNA.

recurs adrian nastaseProcurorii tergiversează judecarea recursului eliberării lui Adrian Năstase.

Judecarea recursului eliberării condiționate a lui Adrian Năstase a fost amânată inițial până la ora 11.30, la cererea procurorului DNA. După care s-a mai prelungit amânarea cu încă o jumătate de oră. Procurorul a motivat solicitarea pe motiv că nu a avut timp să studieze actele din dosar.

Joi, avocații lui Adrian Năstase ar fi depus la dosar documente care relatau pe larg activitatea acestuia din perioada de detenție.

Procurorul DNA a spus că nu a avut timp să citească noile documente de joi și până acum. Procurorul a spus că a cerut dosarul și joi și vineri, dar că nu era atașat dosarul de penitenciar al lui Năstase.

Procurorul de ședință cere ca eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase, să nu se producă pe motiv că acesta nu s-a îndreptat în închisoare.

Completul de judecată de la Tribunalul București, a hotărât să îi acorde procurorului un răgaz de două ore ca să studieze actele din dosar, iar rejudecarea recursului va fi reluată la ora 12,00.

Ion Cazacu, unul din avocații lui Năstase s-a declarat uluit de solicitarea procurorului întrucât acesta atacă documente pe care el le-a invocat în momentul în care a motivat recursul.

Mai exact, procurorul DNA spune că nu știe pe ce acte și-a întemeiat recursul la decizia Judecătoriei Sectorului 4, privind eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase, în dosarul Trofeul Calității, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Până în prezent Adrian Năstase a executat 270 de zile de închisoare. Potrivit legii, pentru că are peste 60 de ani, Adrian Năstase trebuia să execute doar o treime din pedeapsă, adică 240 de zile. Iar dacă luăm în calcul faptul că a beneficiat și de 45 de zile de reducere a pedepsei pentru cu a scris o carte în închisoare, Năstase trebuia eliberat încă de acum 85 de zile.

>