Breaking news

Recuperarea după Covid-19 este mai ușoară cu ajutorul oxigenoterapiei

Omenirea se confruntă de mai bine de un an și jumătate cu o provocare pe care nu o credeam posibilă prea curând: o pandemie. Noul Coronavirus a fost greu de stăpânit și încă este, având în vedere că este un virus extrem de agresiv și ușor adaptabil, cu numeroase tulpini.

Ori de câte ori avem impresia că vom scăpa de pandemie, lucrurile se complică din nou. Ce putem face? Să respectăm indicațiile de prevenție, astfel încât să nu ajungem în situația de a ne infecta. Boala Covid-19 nu este periculoasă doar cât timp se află în corpul pacienților, ci provoacă și sechele destul de greu de gestionat. Periodic, cercetătorii mai află de câte un nou efect secundar al infecției cu noul Coronavirus și veștile nu sunt deloc bune.

Din nefericire, Covid-19 poate afecta orice persoană, indiferent de starea de sănătate și a contrazis toate prezicerile specialiștilor. Deși se cunosc anumite tipare, cum ar fi că noul Coronavirus este periculos pentru vârstnici, pentru persoanele ce prezintă anumite comorbidități, pentru persoanele imunodepresive și pentru cele care au afecțiuni cronice, sunt foarte multe persoane sănătoase ce au avut de suferit în urma infectării.

Persoanele care au fost infectate cu o formă medie sau gravă de Coronavirus au capacitatea pulmonară afectată. De aceea, imediată după negativarea testelor, practic după ce virusul nu mai este prezent în organism, începe adevărata luptă pentru recuperarea sănătății. Orice efort fizic este foarte greu pentru persoanele ce au plămânii afectați: chiar și câțiva pași îi pot obosi. În afară de oboseală accentuată și de probleme de respirație, printre sechele se mai numără și pierderea gustului și mirosului și chiar și pierderea dinților. Studii recente au evidențiat faptul că mirosul și gustul încep să revină abia după aproximativ 7 luni de la vindecare, ceea ce este enorm.

Totuși, este bine de știut că dacă ai fost infectat cu noul Coronavirus și îți dorești o recuperare eficientă și mult mai rapidă, poți opta pentru oxigenoterapie hiperbara. Această terapie este excelentă pentru reducerea inflamațiilor din organism în general și mai cu seamă din plămâni, exact sechelele pe care noul Coronavirus le lasă în organism.

De asemenea, oxigenoterapia hiperbară promovează neurogeneza, adică regenerarea neuronilor și a nervilor. Astfel, gustul și mirosul revin mult mai repede la normal și nu trebuie să îți mai faci griji în această privință.

O altă sechelă a Covid-19 pe care oxigenoterapia o poate trata este pierderea dinților. Din cauza inflamației excesive, mai ales la nivelul gurii, sistemul imunitar începe să atace gingiile și dinți. Încă nu se știu foarte multe despre acest efect secundar al Coronavirusului, însă foarte multe persoane spun că după câteva luni de la infectare, le-a căzut un dinte sau mai mulți, fără durere în prealabil.

Așadar, dacă vrei să te recuperezi eficient și mai ușor după Covid-19, îți sugerăm să încerci oxigenoterapie hiperbara de la Kinetic Performance. Vei observa cum pe zi ce trece te simți mai bine și vei uita de neplăcerile cauzate de acest virus.

>