Recomandări pentru a evita astenia de primăvară şi schimbările de stare

Odată cu trecerea iernii şi cu adaptarea la noi temperaturi organismul resimte schimbări. Facem schimbul de dietă şi nu numai, ceea ce duce şi la fluctuaţii de stare printre altele. Nevoia din acest punct de vedere înseamnă o reechilibrare a dietelor, a obiceiurilor de alimentaţie, la care se adaugă un plus de grijă pentru readapatarea la un nou mediu. 

suplimente nutritivePerioada de trecere dintre sezoane se resimte cel mai mult la nivelul celor care au deja un dezechilibru. Nu numai vârstnicii şi cei mici sunt expuşi ci şi cei loviţi de stres şi cu un haos în programul zilnic. Doar că totul are şi o rezolvare; specialiştii în nutriţie spun că avem nevoie de suplimente nutritive, cele pe care le putem obţine din diverse alimente sau chiar o cură special urmată cu suplimente naturale sub formă de pilule.

Actual, există chiar şi suplimente nutritive online; accesibilitatea la astfel de produse face că ceea ce ţine de astenia de primăvară să se diminueze, mai ales la clasa de persoane între 20 şi 35 de ani. Asta pentru că informaţia este calea cea mai sigură de găsire a unei soluţii, pentru că această categorie de persoane are un mai mare acces şi interes pentru mediul online şi shoppingul de aşa natură.

Care sunt avantajele suplimentelor nutritive

Dincolo de faptul că se restabileşte un echilibru din punct de vedere al ritmului intern, suplimentele nutritive sunt necesare de zi cu zi. Sunt esenţa funcţionӑrii organismului, sunt cele care aduc vitamine şi minerale, sunt cele care într-o complexitate de substanţe aduc un mare plus întregului sistem. Dacă în viaţă de zi cu zi resursă pentru substanţele nutritive o reprezintă alimentaţia sănătoasă, fructe şi legume mai ales, în anumite perioade când nici rezervele proprii ale organismului nu sunt de ajuns intervin stări ce trădează o problema.

De la oboseală rapidă şi până la stări emoţionale ce se succed într-o variantӑ surprinzătoare, carenţa de vitamine şi minerale reprezintă un început nefericit de boală. Poate că astenia de primăvară şi adaptarea la noi temperaturi şi un alt mediu este o joacă. Aparent suntem doar mofturoşi. În esenţă însă asta poate fi un pas de debut pentru alte afecţiuni, de la oboseală cronică şi până la probleme de tiroidă apărute pe fond nervos. Şi nu sunt singurele ce se pot menţiona.

Exact aşa cum sună, suplimentele nutritive sunt de natură să aducă un plus, să fie scânteia ce redă starea de bine şi aduc impulsul de care avem nevoie. Întărind în primul rând sistemul imunitar, suntem mai protejaţi de diverse afecţiuni, suntem echilibraţi de la interior la exterior. Dacă unele sunt recomandate de uz general, altele au ca scop direct ameliorarea unor afecţiuni. Cert este că pentru orice tip de stare de vină este printre altele nivelul de nutrienţi din organism. De îndată ce descoperim puterea naturii în tot acest proces avem deja teren câştigat în faţa oricăror obstacole.

De reţinut: suntem uşor tentaţi să ignorăm astenia, oboseala de sezon şi diversele stări. Asta nu face altceva decât să prelungească un chin, să afecteze atât viaţa personală cât şi cea socială, pe orice plan.

>