Breaking news

Recomandări despre cum să alegi un GPS tracker bun

La prima vedere, achiziționa unui GPS tracker poate părea o investiție mare, care nu pare prea rentabilă. Dar, atunci când este vorba despre a monitoriza un copil pe perioada cât ești la serviciu, sau o persoană în vârstă cu anumite probleme de sănătate, de exemplu, atunci înțelegeți mai bine utilitatea lui. Evident, acest lucru nu înseamnă că implicarea dumneavoastră nu mai este necesară, doar că este un instrument care vă poată fi de mare ajutor.

 

Alegeți un produs de bună calitate

 

Achiziția unui GPS tracker bun poate fi destul de dificilă, deoarece avem de a face cu o ofertă destul de generoasă a dispozitivelor de localizare, la care se adaugă și prețul destul de ridicat. De aceea, recomandarea noastră este să vă îndreptați atenția către un produs de calitate, iar noi vom încerca să vă venim în ajutor cu câteva informații esențiale.

 

Dimensiunea unui GPS tracker

 

Primul criteriu de alegere ale unui astfel de dispozitiv se referă la dimensiunea acestuia. În niciun caz nu apelați la unul mare, pentru că este important ca acesta să fie ușor de purtat, fără să incomodeze. Cu atât mai mult dacă îl veți folosi pentru un copil, animal de companies au un vârstnic. Majoritatea celor aflate pe piață au în jur de 5 cm, dar sunt și mai mici.

 

Sistemul de localizare

 

Atunci când ați citit cele trei cuvinte de mai sus, ați zâmbit: metoda de localizare este GPS, nu? Da, este adevărat, dar nu este unica. Mai nou încep să capete tot mai mult teren localizări prin Wi-Fi sau LBS. Avantajul unui receptor GPS funcțional este rapiditatea cu care funționează, așa că încă avem de a face cu preferatul majorității.

 

Cartela

 

Un GPS tracker de bună calitate este prevăzut cu o cartelă SIM inclusă, dar pentru ca nu este nevoie de PIN. Sunt perfecte, deoarece vă oferă posibilitatea de a primi informațiile dorite pe telefon, sau să folosți telefonul pentru a accesa mai multe funcții sau opțiuni.

În cazul în care optați pentru un sistem de monitorizare care nu este prevăzut cu cartelă, trebuie să luați în calcul că veți avea parte de o arie de acoperire mai mică, una care rar ajunge la 35 de metri.

 

Memorie

 

Un bun GPS tracker trebuie să aibă și această caracteristică, de a memora informații despre traseul copilului, de exemplu.

 

Buton SOS

 

Deși nu este prezent la toate dispozitivele, un buton de panică este excelent deoarece îl poate ajuta pe utilizator să transmită un semnal că are nevoie de ajutor, atunci când se află în pericol. Această funcție se dovedește perfectă atunci când intenționezi să folosești acest GPS tracker pentru un copil sau un vârstnic care are nevoie destul de des de ajutor.

 

Autonomie

 

Un GPS tracker funcționează cu ajutorul unui acumulator, pe care ar fi bine să nu uitați că este nevoie să îl încărcați. După cum probabil ați intuit deja, dacă uiți sau omiți să pui acumulatorul la încărcat, o dată descărcat, degeaba mai sperați să îl puteți folosi pentru a urmări copilul, cățelul sau bunicul cu probleme de sănătate. Recomandările specialiștilor este să apelați la modele cu autonomie cât mai mare, pentru că în acest fel, nu este nevoie să îl țineți mai mereu în priză, iar în cazul unor evenimente neplăcute, să aveți posibilitatea de a descoperi rapid ceea ce ați pierdut.

 

Consum redus de energie

 

Altă caracteristică importantă a unui GPS tracker bun este consumul redus de energie, așa că mai bine întrebați vânzătorul sau consultantul de la magazin ce vă pot spune despre modelele pe care le au. Rețineți că există și unele modele care funcționează foarte bine și în modul de economisire a bateriei.

 

Rezistență la apă

 

Monitorizarea obiectelor, a persoanelor sau a animalelor nu încetează nici când condițiile meteorologice nu sunt tocmai favorabile, în sensul că plouă sau ninge. Sau poate că acestea se află pe apă sau sub apă. Prin urmare, pentru a fi mereu la curent cu tot, căutați și alegeți un model de GPS tracker care să fie rezistent la apă. Vedeți care este procentul de rezistență la apă al modelului ales, și dacă este posibil, alegeți unul care îl are pe cel maxim.

 

Funcțiile unui GPS tracker

 

Există mai multe funcții pe care trebuie să le aibă un astfel de dispozitiv de bună calitate. Fall Alarm este una dintre ele, și se regăsește, de regulă, la modelele care vă fac să scoateți mai mulți bani din buzunar. Gândiți-vă bine dacă vă este utilă, iar în cazul în care răspunsul este unul afirmativ, știți ce trebuie să faceți.

Un GPS tracker pentru autoturism trebuie să fie dotat și cu o funcție de detective a impactului. Veți primi informații despre când a fost pornit motorul, dacă s-a spart geamul, sau poate că portiera a fost trântită mai tare.

 

Din magazine sau de pe internet?

 

Pentru că vă doriți să alegeți cel mai bun produs, apare și întrebarea: de unde să se facă achiziția, din magazine sau de pe site-urile de profil. În mod surprinzător, recomandarea specialiștilor merge de această dată către mediul online, deoarece aici aveții mai multe șanse să găsiți un produs de o bună calitate, la o ofertă specială. De asemenea, aveți posibilitatea să studiați mai bine caracteristicile sau să citiți anumite recenzii lăsate de alți utilizatori care vă pot ajuta să vă faceți o părere mai apropiată de realitate a produsului. Nu cumpărați niciodată un produs ieftin, no name, despre care nu găsiți informații, pentru că nu veți avea parte de aproape niciun avantaj.