Breaking news

Recomandarea lui Victor Ciorbea a avut efect. Sorin Oprescu, internat sub pază la Spitalul Universitar

loading...

Recomandarea făcută vineri de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea la adresa autorităților din Ministerul de Interne, a dat roade. Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu a fost scos sâmbătă, din arest şi dus la Spitalul Universitar unde va sta internat cel puțin 24 de ore.

sorin oprescu - victor ciorbeaSorin Oprescu, arestat pentru luare de mită, poate dormi liniștit cel puțin o noapte, chiar la Spitalul Universitar, fostul său loc de muncă.

În momentul în care a ajuns sub escortă la Spitalul Universitar, jurnaliștii l-au întrebat cum se simte, iar Oprescu le-a răspuns: „Nu ați auzit până acum?!”

Avocatul Poporului a recomandat vineri, internarea într-un spital civil a lui Sorin Oprescu invocând starea de sănătate destul de gravă a edilului și iminența producerii unui infarct.

După ce a fost consultat de către medicii de la Spitalul Universitar, Sorin Oprescu a aflat că va înopta într-un salon VIP, sub pază.

Avocații lui Sorin Oprescu au obținut aprobarea conducerii Arestului central al Capitalei pentru ca acesta să poată fi dus pentru investigații medicale la Spitalul Universitar.

Primarul suspendat al Capitalei suferă de afecțiuni cardiovasculare și de diabet, iar avocații au argumentat că nu poate fi tratat în arest.

Avocatul Poporului s-a autosesizat joi în cazul scandalului iscat în jurul lui Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv. Pentru că autoritățile nu i-au permis primarului suspendat al Capitalei, să fie internat într-un spital, Avocatul Poporului a demarat o anchetă în penitenciar. Comisia care l-a vizitat și consultat pe Sorin Oprescu, formată din reprezentanți ai instituției, un medic și un reprezentant al unui ONG, a mers joi la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Membrii comisiei spun că în arest nu există condiţiile medicale, aparatură de care un bolnav de inima şi diabet are nevoie. Și drept urmare, Avocatul Poporului recomandă itnernarea lui Oprescu într-un spital civil, sub pază întrucât poate face oricând infarct.

“Riscurile sunt foarte mari şi nu ştiu cine şi-ar putea asumă un asemenea risc. Am văzut că în seara aceasta şi medicii dânsului merg în vizită. Recomandarea noastră este mai concretă şi palpabilă. Legea prevede că instituţiile vizate sunt obligate să ţină seama de urgenţă de aceste recomandări. Sperăm că se va înţelege exact despre ce este vorba şi că este o situaţie care impune o acţiune de urgenţă”, a spus Victor Ciorbea.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>