Breaking news

Real Madrid a câștigat Cupa Mondială a cluburilor

Real Madrid a câștigat Cupa Mondială a cluburilor, sâmbătă, la Marrakech, după ce a învins în finală cu scorul de 2-0, deținătoarea Cupei Libertadores, echipa argentiniană San Lorenzo de Almagro.

real madrid - cupa mondiala a cluburilorIbericii au câștigat în premieră Cupa Mondială a Cluburilor, pe stadionul ‘Le Grand Stade de Marrakech”, în fața a 38.345 spectatori, grație celor două goluri marcate de Sergio Ramos și Gareth Bale.

Echipa lui Carlo Ancelotti a dominat meciul de la un capăt la altul, deschizând scorul în minutul 37, prin fundașul Ramos, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Toni Kroos.

Bale a parafat victoria madrilenilor, cu un șut cu stângul, care s-a dus pe sub portarul Sebastian Torrico, care aștepta să se semnaleze o poziție de ofsaid.

San Lorenzo, echipa favorită a Papei Francisc, a ieșit la atac spre finalul jocului, dar nu a fost o amenințare reală pentru poarta lui Casillas.

Finala mică a fost câștigată surprinzător de formația neozeelandeză Auckland City FC, campioana Oceaniei, care a trecut de mexicanii de la Cruz Azul cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, la finalul prelungirilor scorul fiind egal, 1-1. Ryan de Vries a deschis scorul pentru formația de la Antipozi, chiar înainte de pauză (45), dar campionii CONCACAF au egalat în partea secundă, prin Joao Rojas (57).

Auckland City, o echipă semi-profesionistă, antrenată de spaniolul Ramon Tribulietx, a reușit o performanță istorică, după victoriile cu campioana Marocului, Moghreb Tetouan (1-0) și campioana Africii, formația algeriană ES Setif (1-0), pierzând semifinala cu San Lorenzo (1-2) la loviturile de departajare.

Pentru neozeelandezi au transformat Payne, White, Pritchtett și Issa, ratând Irving, în timp ce pentru Cruz Azul au înscris Giménez și Rodriguez, ratând Formica și Valadez.

>