Breaking news

Reacția Puterii la nămeți. Nepăsare, jignri şi incompetenţă

Puterea portocalie a ales să nu facă nimic în fața ninsorilor care au paralizat România.

În timp ce românii din județele Buzău, Vrancea, Călărași și Ialomița erau îngropați de vii în zăpadă, Băsescu s-a pus să schimbe Guvernul Boc cu Guvernul Ungureanu.

În loc să decreteze stare de urgență pentru a scoate oamenii din nămeți, Băsescu trimitea mașini de teren și avioane prin țară să adune parlamentarii pentru a putea trece prin Parlament Guvernul Ungureanu.

Proaspăt instalat în sacunul de premier, Ungureanu a plecat să viziteze zonele sinistrate. În loc să își ia la zor subalternii din teritoriu pentru proasta mobilizare în lupta cu nămeții, Mihai Răzvan Ungureanu a început să se răstească și să jignească săracii români aflați în nămeți de câteva zile.

”E inadmisibil să treci pe străzile unei localităţi din România şi să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură şi asta se întâmplă şi la inundaţii şi la nămeţi. Nu se poate aşa cea, nu putem plăti lenea la nesfârşit. E lipsă de respect pentru cei care stau stau în frig 24 de ore din 24 să dea drumul la salvări, să desfunde drumurile, să rezolve situaţiile de urgenţă, nu se poate aşa ceva”, a spus Ungureanu.

După ce și-a pus în funcție noul Guvern condus de un securist, Băsescu a mers să se relaxeze într-o stațiune din Predeal.

Câteva zile mai târziu, într-o declarație de presă, Băsescu susținea că cei înzăpeziți puteau să își facă singuri cale printre nămeți dacă erau un pic mai gospodari și își scoteau tractoarele din curte, ignorând faptul că tractoarele respective se aflau tot în nămeții de patru metri.

Și pentru ca tabloul să fie complet, Mircea Toader, șeful deputaților PDL, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, că românii nu au murit de frig ci de faptul că s-au îmbătat și au adormit pe străzi.

Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo“, a declarat Mircea  Toader.

Așadar, în loc de reacții promte și eficiente care să scoată românii din nămeți, Băsescu, Ungureanu și Toader s-au întrecut în jigniri și insulte la adresa românilor.

După ce a oferit contracte de un miliard de euro pentru deszăpezirea drumurilor, Compania Națională de Drumuri a decis să închidă zeci de drumuri naționale, la scurt tip după ce a început să ningă. Protejând în acest fel firmele care încasaseră deja banii.

Și cum greaua moștenire și văicăreala sunt la ordinea zilei, Ministrul demisionar de la Transporturi, Anca Boagiu acuza meteorologii că nu a informat-o la timp de faptul că o să fie nămeți cât casa în România, și astfel s-a spălat pe mâini de faptul că este incompetentă și că nu a făcut decât să dea un ordin prin care să  închidă drumurile și autostrăzile.

 

 

 

>