Breaking news

Reacția lui Băsescu la aflarea deciziei CCR privind statutul parlamentarilor: YES!!!

Reacție neașteptată a lui Traian Băsescu la auzul veștii că CCR a declarat neconstituțional statutul parlamentarilor. Președintele s-a bucurat enorm exclamând: YES!!!, după care a început să râdă.

basescu reactie ccr statut parlamentariAflat pe tărâm austriac la Ambasada României din Viena, Băsescu a aflat de decizia CCR, cum că statutul parlamentarilor a fost declarat neconstituțional.

YES!!! a exclamat Băsescu după care a tras o partidă zdravănă de râs.

Probabil au constatat neconstituţionalitatea la 45 de zile, nu se poate altfel decât 15, ca şi la ceilalţi. Şi mai este un articol, acolo unde spun de prezentarea unor probe concludente, şi cred că şi acela trebuie rezolvat. Dar să vedem ce a dat azi Curtea„, a completat Băsescu.

Decizia CCR vine după ce Băsescu retrimisese la Parlament, spre examinare statutul și după discursul de marți seară de la Cotroceni în care a spus că: Un alt lucru pe care l-am cerut a fost vizavi de Statutul senatorilor şi deputaţilor. Unu: să fie acelaşi termen de revocare ca la orice alt cetăţean, 15 zile şi nu 45 de zile, şi să se elimine ideea de dovezi concludente pe care le cere Parlamentul în situaţia în care se cere ridicarea imunităţii unui parlamentar. Mai mult decât atât, sugeram că o simplă notificare cu menţionarea articolelor din Codul Penal, de care s-ar face vinovat parlamentarul, ar fi mai mult decât suficientă, pentru că nimeni nu va considera că este un element de democraţie faptul că se transmit probe concludente, pe care să le judece cine? Parlamentarii, care pot fi şoferi, crescători de oi sau cu multe alte îndeletniciri, prin Comisia juridică. Deci, nu astfel de comisie poate judeca probele concludente, ci numai un procuror, în fază iniţială, şi un judecător, pe urmă.

Încă odată CCR îi face poftele lui Băsescu la loc comanda.

Curtea Constituţională a României stabilit azi, că Statutul parlamentarilor este neconstituţional, ca urmare a sesizării făcute de PDL şi PPDD. Parlamentarii PDL și PP-DD au contestat prelungirea termenului acordat parlamentarilor în privinţa atacării rapoartelor ANI, de la 15, la 45 de zile.
>