Breaking news

Reabilitarea străzii Maior Băcilă a blocat traficul rutier pe Șoseaua Colentina

Traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în porțiunea Bucur Obor – Șoșeaua Fundeni se desfășoară bară la bară de aproximativ două săptămâni din cauza lucrărilor de reabilitare a străzii Maior Băcilă.

Lucrările de reabilitare a străzii Maior Băcilă din sectorul 2 al Capitalei a dat peste cap traficul rutier pe șoseaua Colentina.  Pentru că mașinile nu mai pot merge pe strada în reparație pentru a ajunge pe șoseaua fundeni sau străzile riverane, traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe șoseaua Colentina.

Lucrările de reabilitare au dus și la modificarea traseului liniei 282 a RATB, care avea capul de linie pe Maior Băcilă, ieșirea spre șoseaua Fundeni.

Din 16 august au demarat lucrările de reabilitare a străzii și de refacere a trotuarelor și înlocuirea bordurilor.

Potrivit spuselor șefului de șantier, Cristian Chendea, lucrările sunt finalizate în procent de 45% iar termenul de execuție a lucrării de maxim patru luni de zile, va fi respectat.

Lucurările sunt terminate în proporție de 45%. Strada are aproximativ 1.350 metri, noi am lucrat până acum pe 700 metri. Săptămâna viitoare se toarnă asfaltul, pe tronsonul de 700 metri, și durează circa patru zile. Noi efectuăm lucrări de reabilitare trotuarelor și a carosabilului cât și racordările pe strazile laterale pe o distanță de 10 metri. Noi am început lucrările în 16 august și vor fi gata  în maxim două luni și jumătate”, a declarat șeful de șantier Cristian Chendea.

53 de muncitori, 10-12 mecanici, 4 maiștrii, 2 ingineri și 10-12 utilaje lucrează zilnic pentru finalizarea lucrărilor pe strada Maior Băcilă.

Constructorul S.C. Tehcon Edilitare & Infrastructura SRL, garantează lucrările timp de patru ani de zile iar dacă în această perioadă vor apărea gropi în carosabil acestea vor fi reparate pe cheltuiala firmei.