Breaking news

RCS&RDS: Antena Group ne-a șantajat cerând 30 milioane euro pentru retransmiterea posturilor tv

RCS&RDS precizează prin intermediul unui comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro, faptul că Sorin Alexandrescu l-a șantajat pe Ioan Bendei cerându-i retransmiterea canalelor Antena Gropu contra sumei de 30 milioane euro.

antena si rdsRCS&RSD confirmă plângerea de șantaj, făcută de Ioan Bendei, la DNA la adresa directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu.

Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plângere în legatură cu un şantaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul şantajului era să forţeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condiţiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane EURO. Acest şantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forţa să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale”, se arată în comunicatul de presă al RCS&RDS, remis exclusivNEWS.ro.

RCS&RDS nu a acceptat şi nu va accepta niciodată astfel de practici şi nici nu poate fi de acord să mărească factura abonaţilor săi în interesul unui astfel de grup de presiune.

Cât privește contractul dintre RDS&RCS și firma lui Mitică Dragomir, compania de cablu spune că: În ceea ce priveşte contractul legal dintre compania noastră şi BODU SRL, este vorba de un contract de asociere în participaţiune pentru construcţia, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF şi difuzarea meciurilor de fotbal. Acest contract de asociere a fost încheiat conform prevederilor Codului comercial din România. Toate operaţiunile privitoare la acest contract sunt evidenţiate în documentele financiar contabile, iar toate plăţile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislaţiei aplicabile.

În urma plângerii depuse de Ioan Bendei la DNA, joi, Sorin Alexandrescu a fost reținut de DNA sub acuzația de șantaj, iar azi a fost dus la Judecătoria Sector 1 cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile.