Breaking news

RCS&RDS a preluat distribuția Giga TV, deși televiziunea nu emite

Televiziunea Giga TV, deținută de o firmă a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, a fost introdusă în pachetul de bază al RDS&RCS deși aceasta nu s-a lansat.

De o săptămână, RCS&RDS a introdus în pachetul de programe, postul GiGa TV care nu are program și încă nu s-a lansat. Toată ziua pe frecvența Giga TV se difuzează în buclă un promo al televiziunii și un ID de post.

Potrivit promo-ului difuzat non stop, televiziunea lui Pinalti, primarul portocaliu, ar urma să se lanseze în mod oficial pe 24 ianuarie 2012.

Decizia companiei de cablu, RCS&RDS, de a prelua semnalul postului tv care nu emite, este cel puțin bizară dacă nu chiar inexplicabilă. Pe 8 decembrie, operatorul de cablu a scos din grilă postul Antena 2, aparținând trustului Intact și a introdus postul România TV.

RCS&RDS, este somată de CNA și obligată de Judecătoria sectorului 5, printr-o ordonanță prezidențială să reintroducă urgent în pachetul de bază a postului GSP TV, scos din grilă, în luna mai 2011.

Cu toate acestea, RCS&RDS, preferă să țină o frecvență blocată pentru un canal care nu are emisie, în loc să distribuie o televiziune cu program complet care se clasează în top 15 televiziuni naționale, la capitolul audiență, și anume Antena 2.

Potrivit declarațiilor lui George Harabagiu, project manager al Giga TV, studiourile au fost construite în ultimele şapte luni într-un spaţiu din Casa Presei.

Echipa de bază a televiziunii provine de la posatul Unu TV Neamţ iar partea editorială va fi coordonată de Alexandru Căruceriu, fost producător în trustul Intact.

Licența pentru GiGa TV a fost acordată pe 5 mai 2011, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, firmei S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ.