Breaking news

RCS&RDS a dat în judecată 4 cablişti întrucât aceștia refuză difuzarea Digi 24

loading...

RCS&RDS a dat în judecată patru cablişti mari – UPC România, NetxGen, Romtelecom şi Digital Cable Systems au fost date în judecată de compania RCS&RDS întrucât refuză difuzarea postului de televiziune Digi 24, aflată pe lista posturilor obligatorii la retransmisie.

digi 24 - upc - romtelecomRCS&RDS recurge la justiție pentru ca prevederile legii audiovizuale cu privire la retransmisia obligatorie a posturilor tv introduse pe lista must carry, să fie aplicată în România.

RCS&RDS a cerut instanţei de judecată să îi oblige pe cabliştii săi concurenţi să introducă în grile televiziunea de ştiri Digi 24.

Decizia RCS&RDS de a-şi acţiona în instanţă principalii competitori, care nu doresc să retransmită televiziunea de ştiri Digi 24, vine după ce, pe 29 aprilie, CNA a somat public 20 de societăţi de cablu care nu respectă principiu “must carry”, între care şi RCS&RDS.

Lista “must carry”, aprobată de  CNA pe 4 februarie 2014, se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

Distribuitorii de servicii de programe din România au avut obligaţia ca, până pe 7 aprilie, să introducă în oferta lor televiziunile care îndeplinesc condiţiile regimului “must carry”, potrivit unui anunţ postat pe site-ul CNA.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

RCS&RDS deţine televiziunea de ştiri Digi 24, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World, Animal World Channel, Life Channel şi World Channel.

RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>