Breaking news

RCS & RDS, lider mondial în topul furnizorilor de internet care implementează protocolul IPv6

Compania românească RCS & RDS se situează pe locul 1 mondial între furnizorii de acces la internet care implementează protocolul pentru internet IPv6, depăşind mari furnizori de internet  din lume, precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS.

RCS & RDS a pornit testarea IPv6 din octombrie 2011, fiind prima companie telecom din România şi din regiune care a început implementarea noului protocol.

Astăzi are loc lansarea mondială a protocolului IPv6 pentru Internet, protocol care face posibilă conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128), permiţând unui număr de miliarde de oameni să se conecteze şi facilitând internetului menţinerea ritmului actual de creştere  pe termen lung.

Noul protocol va înlocui în timp protocolul IPv4, ale cărui resurse de conectare (patru miliarde de adrese IP – sau 2 la puterea 32) vor ajunge în curând la epuizare. IPv6 va putea acoperi necesităţile crescute pentru transferul de informaţii, generate de dezvoltarea alertă şi de creşterea acccelerată a numărului dispozitivelor fixe şi mobile care se conectează şi se vor conecta în viitor la internet.

În acest moment, 19,57% dintre clienţii de internet ai RCS & RDS preferă IPv6 în accesarea internetului, rata de adoptare a protocolului în cadrul reţelei companiei fiind de 2,5 ori mai mare faţă de rata de adoptare a României (7,75%) şi de 28 de ori mai mare faţă de media la nivel mondial (0,7%). Performanţa RCS & RDS, respectiv locul 1 la nivel mondial între furnizorii de internet, a ridicat România pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6, la începutul lui iunie 2012.

Locul 1: Romania – 7,75%
Locul 2: Franţa – 3,73%
Locul 3: Japonia – 1,45%
Locul 4: China – 1,21%
Locul 5: SUA – 0,98%