Breaking news

Răzvan Ungureanu, a demisionat din funcţia de director al SIE

Mihai Răzvan Ungureanu, premierul desemnat de Băsescu pentru formarea noului Guvern, a demisionat miercuri seară din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

La trei zile de la numirea sa în funcția de premeir, Răzvan Ungureanu a decis să își dea demisia din funcția de șef al SIE, după ce jurnaliștii îl întrebaseră dacă nu se află în stare de incompatibilitate.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu. În continuare, conducerea Serviciului va fi asigurată de adjunctul directorului SIE, domnul general Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării„, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit la conducerea SIE în decembrie 2007 iar în funcția de premier pe 6 februarie 2012.

La întrebarea jurnaliștilor, dacă în calcă legea pentru că e și șef al SIE și premeir desemnat Ungureanu a spus că: Nu se încalcă în nicun fel legea. Vă aduceţi aminte de preşedintele Emil Boc când a început demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era încă primar al municipiului Cluj”.

El a spus jurnaliștilor că demisionează dacă guvernul său va fi votat în Parlament.