Breaking news

Război total Ponta – Antonescu. Premierul l-a făcut mincinos pe liderul PNL

Scandal de proporții între Crin Antonescu și Victor Ponta. Premierul l-a făcut mincinos pe liderul PNL, motiv pentru care șeful Senatului a spus că nu-i permite acestuia să-l facă mincinos.

ponta - antonescu - pnlPremierul Victor Ponta l-a făcut mincinos pe Crin Antonescu, luni, într-o conferință de presă susținută la sediu PSD, în legătură cu declarațiile liderului PNL în ședința partidului cu privire la Codul Penal și legea amnistiei.

Până marţi nu am ştiut nimic despre modificările la Codul Penal. Dacă stenogramele sunt adevărate, Antonescu şi-a minţit colegii. Nu ar fi prima dată când Antonescu le spune ceva colegilor şi nouă altceva. Antonescu a propus ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea amnistiei, dar am refuzat. Am fost cel puţin 12 persoane când s-a decis ca proiectul să fie votat de Parlament”, a spus Victor Ponta.

La 15 minute de la aceste declarații, Crin Antonescu a susținut o conferință de presă la sediul Senatului României unde a spus că nu-i permite lui Ponta să-l facă mincinos și că tot ceea ce a spus în ședința PNL, ajunse la presă printr-o înregistrare, sunt adevărate.

„Sunt nevoit să fac această intervenție publică în urma declarațiilor pe care președintele PSD și primul ministru, domnul Victor Ponta, le-a făcut acum câteva minute. Înregistrările a căror proveniență evident că nu îmi este cunoscută, așa cum s-a întâmplat în atâtea alte cazuri, de la ședința Biroului Politic Național al partidului sunt autentice. Lucrurile care au fost relatate în presă sau care au fost citate drept prezentarea mea în fața colegilor liberali sunt reale. Eu am făcut acea prezentare a situației, bineînțeles nu în regim de declarație publică, ci într-un regim de ședință de partid, cu ușile închise, cum e normal. Ceea ce am spus eu în acea ședință este adevărat. Domnul Ponta își ia îndrăzneala astăzi să mă facă mincinos, lucru pe care nu i-l permit. Nu i-l permit nici domniei sale, cum nu i l-am permis nici lui Traian Băsescu și cum nu îl pot permite nimănui. Am spus, de când sunt în viața politică, totdeauna adevărul, chiar dacă, așa cum era acest caz, nu aș fi dorit să-l spun public și nu l-am spus public. Eu am prezentat în fața colegilor mei situația așa cum am cunoscut-o și cum o cunosc și cum s-a desfășurat și toate lucrurile pe care le-am spus acolo sunt adevărate”, a declarat Crin Antonescu.

Șeful Senatului a mai spus că: Nu i-am cerut niciodată premierului să dea o Ordonanță de Urgență, ci am evocat într-o discuție în care l-am informat, nu discuție de USL, ci o discuție informală, în cursul zilei de luni, că Partidul Național Liberal nu va vota legea amnistiei, i-am invocat în discuție această posibilitate, dacă ține la această lege și dacă dorește să-și asume răspunderea. Evident că ordonanță nici nu se putea da, din punct de vedere constituțional pe acest subiect, dar nu i-am propus acest lucru niciodată. 

Liderul PNL a precizat că în acest moment situația USL este dificilă din cauza atacului mârșav al lui Ponta și că nu mai poate avea încredere în premier.

Sigur că USL se află într-o situație grea. Acest atac lipsit de onestitate al lui Ponta ne pune într-o situație dificilă. Am răspuns cinstit și asta înseamnă că ne va fi foarte greu să mergem mai departe. Asta nu înseamnă că pot să rup o alianță pentru că nu mai am încredere într-un om”, a mai precizat Crin Antonescu.

Tot scandalul declarațiilor a pornit după apariția în presă a stenogramei de ședință a PNL unde preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus colegilor de partid că Ponta i-ar fi propus să dezaprobe public Legea graţierii şi a amnistiei, dar să o voteze în plen: Premierul a insistat, pornind de la aceeaşi idee cu care a insistat şi în Cazul Roşia Montană, o idee stupidă, şi anume că se poate foarte bine ca domnia sa să spună că nu e de acord, că anumiţi miniştri să spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite raţiuni nu sunt de acord, dar, ce sa vezi, în Parlament trece legea.