Breaking news

Război la granița României. Ungaria folosește tunuri cu apă ca să îndepărteze refugiații

Stare de război în Europa, la doar câțiva kilometri de România. Armata ungară a declarat război imigranților care iau cu asalt granița sârbo-ungară. Militarii maghiari au pus tunurile de apă pe refugiați pentru a-i îndepărta de la graniță.

gard ungaria - serbiaSituație fără precedent în Europa. Refugiații se încaieră cu militarii și polițiștii unguri, la granița sârbo-ungară. Oficialii de la Budapesta aplică măsuri extreme în cazul refugiaților care vor să ajungă din Serbia în Ungaria, și mai apoi în Germania.

După ce au construit 175 de kilometri de gard cu sârmă ghimpată la granița cu Serbia, ungurii au mobilizat forțe militare impresionante. Peste 3000 de militari unguri au fost mobilizați la granița sârbo-ungară la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgoş, între Ungaria şi Serbia.

Șase tancuri cu apă au fost mobilizate la granița sârbo-ungară de către poliția maghiară pentru a îndepărta refugiații care vor să pătrundă ilegal în Ungaria.

O mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria. În plus, armata ungară folosește și gaze lacrimogene pentru a îndepărta refugiații.

Imigranți ripostează cu scandări, dar și prin aruncarea de pietre și sticle către forțele de securitate ungare.

400 de migranți sunt blocaţi la Horgos, după ce autorităţile maghiare au sigilat frontiera. Oamenii au scandat până la lăsarea serii cerând ajutorul cancelarului Angela Merkel.

La granița dintre Serbia și Ungaria a fost montat un gard mobil pentru a le da de înțeles imigranților că ungurii nu vor să-i primească în țara lor. Oamenii stau lipiți de acest gard și nu vor să plece.

Oficialii de la Budapesta au anunțat că va construi un gard și la granița cu România pentru a nu permite astfel refugiaților să vină din Serbia, prin România, în Ungaria.

Doar persoanele care au viză Schengen pot pătrunde pe teritoriul Ungariei. Cei care se încumetă să treacă ilegal frontiera și să ajungă în Ungaria, riscă să ajungă la închisoare.

Ungaria își închide practic toate granițele pentru a bloca astfel accesul refugiaților pe teritoriul său.

>