Breaking news

Război deschis între CSM și Mona Pivniceru

CSM reacționează, la atacul dur am Ministrului Justiției, Mona Pivniceru, care i-a acuzat pe membrii Consiliului de neprofesionalism în audierea procurorilor propuși pentru parchetul general și DNA.

mona pivniceruMona Pivniceru a demontat punct cu punct toate aprecierile CSM şi a catalogat interviurile ca fiind neprofesioniste.

Mona Pivniceru a considerat că membrii secţiei pentru procurori a CSM au făcut judecăţi personale şi s-au purtat ca nişte inchizitori, pentru a intimida candidaţii.

Desfăşurarea interviului demonstrează lipsa de unitate a membrilor CSM şi chiar necunoaşterea regulilor minimale de interviu. Unii membri ai secţiei au reacţionat pe poziţii antagonice cu ministrul Justiţiei, deşi interesul comun consta în derularea unei proceduri obiective şi credibile”, afirmă Ministerul Justiţiei.

La auzul acestor criticii, șefele CSM, au luat fot și au trimis de urgență un comunicat de presă în care resping toate acuzațiile lui Pivniceru.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a realizat interviul în baza unei metodologii unitar asumate de toţi membri Secţiei, pentru a verifica competenţele profesionale în raport şi de proiectele prezentate, precum şi de aspectele profilului candidatului propus, ţinând de abilităţile manageriale, rezistenţa la stres, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare şi celelalte criterii prevăzute în Hotărârea nr. 161/2011 a Secţiei pentru procurori. Procedura interviului în faţa Secţiei pentru procurori este utilizată din anul 2006, obiectivitatea acesteia nefiind pusă la îndoială. Interviul desfăşurat în faţa Secţiei pentru procurori a fost public, fiind totodată transmis online”, se precizează în comunicatul de presă al CSM.

Și pentru a continua conflictul cu Minsitrul Justiției, CSM toarnă gaz pe foc și spune că vrea ca procurorul șef și cel al DNA să fie numit de membrii consiliului.

În acord cu poziţia constantă din ultimii ani a Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori apreciază ca fiind imperativ necesară realizarea procedurii de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-o modalitate simetrică cu cea prin care se realizează numirea preşedintelui, vicepreşedintelui şi preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv propunerile pentru funcţiile anterior menţionate să fie iniţiate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată în comunicatul CSM.

>