Breaking news

Ratează Atletico Madrid calificarea în Liga Campionilor? De ce se tem fanii formației lui Simeone

Devenită o obișnuită a fazelor finale din UEFA Champions League, Atletico Madrid riscă să rateze calificarea în viitoarea ediție a grupelor. Madrilenii sunt amenințați de Betis Sevilla și Real Sociedad, care speră să obțină în ultimele partide biletul către sumele importante oferite de participarea în Liga Campionilor. 

De asemenea, prestigiul competiției este un motiv foarte important pentru urmăritorii lui Atletico să își dorească să o clasare în top 4. Acestea nu sunt, însă, principalele motive pentru care fanii trupei lui Simeone se tem de finalul sezonului. Iată care sunt factorii care pun la îndoială calificarea lui Atleti. 

Iată de ce “tremură“ Atletico pentru top 4! 

Finalurile de sezon sunt mereu o provocare, din punct de vedere fizic și mental, iar Atletico pare epuizată în acest sezon. Fanii se tem de eșecul în lupta pentru top 4, iar temerile lor sunt provocate de următorii factori:

  1. Dezamăgirea eliminării din Liga Campionilor – madrilenii au fost eliminați dramatic de Manchester City din UEFA Champions League, după ce englezii s-au impus cu 1-0 pe Etihad Stadium, iar în Spania returul s-a încheiat cu scorul de 0-0. A fost un duel extrem de încins, cu lupte grele, la propriu și la figurat. Jucătorii celor două echipe s-au întrecut în simulări, durități și trageri de timp. Cu toate acestea, cea mai șifonată a ieșit Atletico. Echipa lui Simeone nu doar că a fost eliminată din competiție, dar s-a văzut pusă și în postura de a fi victimă a propriilor tactici murdare. Din punct de vedere psihic, dubla a fost una epuizantă pentru spanioli, iar urmările ar putea să se facă simțite și în campionat. 
  2. Final de proiect? – Diego Simeone a preluat-o pe Atletico Madrid în 2011 și a reușit să transforme total clubul din capitala Spaniei. Atletico a devenit una dintre echipele tari ale continentului și chiar a participat în două finale de UEFA Champions League. Madrilenii au investit masiv în transferuri și au început să atragă jucători de top din Europa, precum Joao Felix, Alvaro Morata, Geoffrey Kondogbia sau Luis Suarez. Cu toate acestea, pare că planul tactic al lui Simeone nu mai funcționează ca pe vremuri, iar Atletico a început să dea rateuri inclusiv pe plan intern. Deși a câștigat titlul în 2021, formația lui El Cholo tremură pentru calificarea în Liga Campionilor. În plus, stilul de joc este unul care nu pare să evolueze, astfel că fanii se tem că proiectul propus de argentinian și-a atins deja apogeul, iar declinul este unul care nu mai poate fi evitat. 
  3. Epuizare psihică – stilul lui Simeone este unul care implică luptă, efort fizic și foarte puțină plăcere a jocului. Acest lucru afectează deseori jucătorii, care sunt epuizați și din punct de vedere mental în urma celebrelor “mind games“ ale lui Simeone, la care sunt forțați să participe în permanență. În aceste condiții, nu ar fi deloc surprinzător ca Antoine Griezmann și colegii săi să clacheze pe ultima sută de metri a acestui sezon. 

Urmărește meciurile lui Atletico și profită de cotele la pariuri fotbal, disponibile pentru aceste partide. O clasare în primele patru locuri a formației de pe arena Wanda Metropolitano este cotată cu 1,10, astfel că inclusiv potențialul colaps al madrilenilor poate să îți aducă profituri excelente. Mergi pe inspirația ta și bucură-te de un final de sezon fotbalistic cu adevărat profitabil! 

Sursa foto: Pixabay.com

>