Breaking news

Răspunsul halucinant al unui polițist solicitat să intervină într-un conflict: Dacă nu v-a împușcat nu am ce să vă fac!

loading...

Un șofer de TIR a trăit clipe de groază în urmă cu un an de zile în Alexandria, după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție. A sunat la 112 pentru a reclama faptul că un polițist vrea să-l împuște și în loc să primească ajutor, un polițist de la un post local i-a replicat cu nonșalanță că dacă nu agentul de poliție NU l-a împușcat, nu poate să intervină.

politist pistolPolițiștii din Alexandria comit abuzuri fără precedent și nimeni din conducerea IPJ Teleorman nu îi sancționează, astfel că numărul șoferilor și persoanelor care sunt victime ale acestora, crește de la o zi la alta. Jurnaliști, preoți, șoferi, taximetriști, sunt toți victime ale polițiștilor din Alexandria.

Un șofer de TIR era să fie împușcat de polițistul Stancu Ciprian, iar după ce a scăpat de acesta, la trei săptămâni s-a trezit acasă cu cinci amenzi în valoare de 190 de milioane de lei vechi.

Bran Mihai Ionuț, șofer de TIR, a fost oprit pe 2 aprilie 2014 de polițistul Stancu Ciprian pe un drum județean din localitatea Prunaru județul Teleorman, la un control radar. Pentru că nu a oprit fix unde i-a indicat polițistul, din motive obiective, întrucât era în curbă, șoferul a fost la un pas de a fi împușcat de agentul de poliție.

Polițistul a venit nervos la cabina TIR-ului, i-a cerut actele și ce a urmat e demn de filmele de groază. Polițistul i-a dat o amendă pentru depășirea vitezei dar și încă una pentru diagramă, pe motiv că nu este valabilă.

Veneam din Alexandria cu TIR-ul încărcat cu 24 de tone de marfă, când în localitatea Prunaru m-a oprit un echipaj de poliție la un control radar. Circulasem cu 67 de km la oră și în localitate limita era de 60 km. Polițistul s-a enervat pentru că am oprit la circa 100 de metri distanță față de el. Însă nu aveam cum să opresc în siguranță în curbă, brusc, când polițistul mi-a făcut semn întrucât aveam 24 de tone de marfă în mașină”, a declarat Bran Mihai Ionuț pentru exclusivNEWS.ro.

După ce i-a dat toate actele pe care i le-a cerut, șoferul s-a dus la mașina polițistului întrucât acesta nu mai venea la cabina TIR-ului.

Numai că nici nu a apucat să îl întrebe ceva că polițistul a și sărit cu gura pe el amenințându-l că-l împușcă.

”Pleacă de la mașină că dacă nu scot pistolul. Nu îți iau în considerare foaia de concediu că nu e valabilă. O să primești amenda acasă”, i-a replicat polițistul Stancu Ciprian, șoferului.

După care i-a înmânat procesul verbal de amendă pentru depășirea vitezei în localitate, însă șoferul a refuzat să-l semneze. Supărat că polițistul nu vrea să-i ia în considerare foaia de concediu și că îl amendează, șoferul i-a spus polițistului:de ce mi-ai făcut atâta rău, trebuie să muncesc o jumătate de an pentru asta, pentru că sunt în regulă. nu vă e frică de Dumnezeu!!!.

La auzul spuselor șoferului, polițistul s-a dat jos din mașină și a început să lovească cu picioarele în TIR. Șoferul l-a întrebat pe polițist de ce dă cu picioarele în mașina lui.

”De ce dai cu picioarele în mașină?? Că nu ai cumpărat-o tu!!!”, i-a spus șoferul polițistului.

Apoi, polițistul a trecut în fața TIR-ului și a scos pistolul luând poziția de tragere. În acel moment, atât șoferul cât și cel care se afla cu el în cabina TIR-ului s-au speriat. În momentul în care șoferul încerca să-l filmeze pe polițist cu telefonul mobil, acesta ascundea pistolul. De frică să nu fie împușcat, șoferul a sunat la 112. Operatorul i-a făcut legătura la un post local de poliție unde șeful de post i-a spus răspicat că nu intervine dacă nu a fost deja împușcat.

”Dacă nu v-a împușcat nu am ce să vă fac!!!!”, i-a răspuns șeful de post șoferului de TIR.

În cele din urmă polițistul Stancu Ciprian s-a dat din fața TIR-ului și Bran Mihai Ionuț a pornit mașina, însă polițistul s-a ținut după el circa un km, după care, agentul a întors mașina pe linia continuă în curbă. În acel moment un alt șofer care circula regulamentar a claxonat după ce a văzut că Loganul alb neinscripționat, a trecut pe linia continuă în curbă.

Polițistul s-a luat după șoferul care-l claxonase și l-a oprit pe marginea drumului. Când a văzut pe cine claxonase, șoferul a înlemnit.

Polițistul i-a luat permisul în mod abuziv, deși nu încălcase nicio regulă de circulație și i-a spus că îl iartă de amendă dacă semnează trei procese verbale, două goale și unul completat pe jumătate.

De frică să nu rămână fără permis și să primească și amendă, șoferul a semnat procesele verbale. Aceste procese verbale semnate de șofer în calitate de martor au fost completate ulterior cu datele șoferului de TIR, Bran Mihai Ionuț.  Acesta s-a trezit acasă cu cinci amenzi într-o singură zi. Una pentru depășirea vitezei în localitate, alta pentru diagramă și încă trei pentru că așa a vrut polițistul Stanciu Ciprian.

Potrivit proceselor verbale, șoferul de TIR a fost sancționat de două ori de același polițist, la intervale diferite de timp, pentru că nu ar fi oprit la semnalele agentului. Numai că la ora indicată în unul din procesele verbale, Bran Mihai Ionuț fusese prins de radar la Bragadiru. Deși incidentul s-a produs pe 2 aprilie la ora 18.00, polițistul i-a aplicat amenda șoferului pe motiv că nu a oprit la semnalele agentului, dar a trecut ora 9 dimineața.

Bran Mihai Ionuț a contestat toate cele cinci amenzi aplicate într-o zi de polițist și l-a chemat în instanță pe șoferul care-l claxonase pe Stancu Ciprian și care a semnat procesele verbale în calitate de martor. Bărbatul a povestit judecătorului cum a fost pus de polițist să semneze în alb, procesele verbale.

”Șeful am greșit că v-am claxonat. Asta i-am spus polițistului când a venit la mașina mea. I-am dat actele mașinii și mi-a spus așa: Dacă vrei să nu îți iau permisul și să nu îți dau amendă, semnează aici, procesul ăsta și încă două procese verbale în alb”, a declarat șoferul în fața judecătorului.

Stancu Ciprian nu este însă la primul abuz în funcție. În 17 aprilie 2015, Judecătoria Alexandria a anulat un proces verbal emis de Stancu Ciprian și l-a obligat pe acesta să-i plătească daune către șoferul amendat.

”Admite acţiunea. Anulează procesul verbal de contravenţie seria CP nr.7151427 din 25.06.2014 emis de intimat. Exonerează petentul de toate sancţiunile aplicate și dispune restituirea către acesta a sumei de 425 lei achitate cu titlu amendă contravenţională prin Chitanţa seria IFMG14 nr.25857 din 15.07.2014 emisă de Primăria Orașului Măgurele, judeţul Ilfov. Obligă intimatul la plata către petent a sumei de 820 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru și onorariu avocat”, se arată în minuta Judecătoriei Alexandria din 17 aprilie 2015.

În plus, instanța a insistat ca agentul constatator să fie prezent în instanță și a cerut IJP Teleorman, să i se comunice dacă au început cercetarea disciplinară a lui Stancu Ciprian.

”Emite adresă către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman pentru a comunica dacă s-au efectuat verificări privitoare la modul în care agentul Stancu Ciprian a întocmit procesul verbal contestat de petent, rezultatul și eventualele măsuri dispuse., precum și precizarea dacă s-au început și cercetări de natură penală cu privire la agentul constatator”, se arată în minuta instanței din data de 14 octombrie 2014.

Astfel că Stancu Ciprian intră în galeria selectă a polițiștilor din Alexandria care comit abuzuri inimaginabile, alături de Aciu Alin Ionuț, Ciucu Florin și Neagu Domnel,

loading...