Breaking news

Rapidul a rămas fără stadion din cauza datoriilor

Problemele par să nu se mai termine la Rapid. Echipa e la un pas de desființare, este înglobată în datorii iar acum a rămas și fără stadion.

fc rapid bucurestiRapidiștii nu mai pot juca pe stadionul din Giulești întrucât le-a expirat contractul și nu au achitat nici datoriile restante pentru chirie și utilități.

Societatea Comercială Fotbal Club Rapid Bucureşti SA s-a plâns jurnaliștilor că nu mai poate folosi arena aflată în proprietatea Ministerului Transporturilor, invocând chiria foarte mare și costurile cu utilitățile. În realitate, firma plătea lunar o sumă mai mult modică pentru chirie, de doar 1900 euro.

Societatea Comercială Fotbal Club Rapid Bucureşti SA nu mai are contract cu Clubul Sportiv Rapid din anul 2013. Pe durata derulării contractului, preţul chiriei a fost de  1900 euro/lună plus utilităţile consumate în spaţiul închiriat, în valoare de 7035 lei în lunile de iarnă şi 8340 lei în lunile de vară, când întreţinerea gazonului necesită cheltuieli mai mari cu apa. Suma perceputa pentru chirie este mult mai mică în comparație cu alte stadioane. La acest moment, Societatea Comercială Fotbal Club Rapid Bucureşti SA a trimis o solicitare către Clubul Sportiv Rapid privind încheierea unui contract de închiriere începând cu luna iunie 2014. În cererea înaintată nu a fost prevăzută nici o sumă. Până la acest moment, nu au avut loc discuţii între cele două părţi privind încheierea unui nou contract de închiriere”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor.

Conducerea Clubului Sportiv Rapid a lansat o invitaţie Societăţii Comerciale Fotbal Club Rapid Bucureşti SA pentru începerea negocierilor în data de 24 aprilie 2014, în urma cărora avem convingerea că problema va fi soluționată.

>