Breaking news

Rapid, U Cluj și Severin nu au primit licență și vor retrograda în Liga a II-a

Vești proaste pentru fanii giuleșteni, din toamnă FC Rapid va juca la matineu, împreună cu U Cluj și FC Severin. Și asta pentru că nu au primit licență pentru Liga I.

u cluj si fc rapidProblemele se țin lanț în curtea FC Rapid. După ce Copos a băgat clubul în insolvență, Comisia de Apel a Sistemului Național de Licențiere a retras licența pentru Liga I.

Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giuleşteană a atacat decizia la Comisia de Apel.

Vineri noapte, Comisia de Apel a menținut decizia inițială și nu a acordat licenă pentru FC Rapid. L aflarea veștii, Ion Taban, preşedintele Rapidului a tunat și fulgerat declarând că: E o decizie iresponsabilă! Este o bătaie de joc! Comisiile au judecat greşit, dar ne vom sfătui cu avocaţii să vedem ce mai putem face. O soluţie ar fi să mergem la TAS. Trebuie să ne mişcăm repede.

Ion Taban a precizat că decizia de a ataca hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va aparţine proprietarului clubului, George Copos.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de aproximativ 34 milioane de euro.

Astfel că din sezonul 2013-2014, Rapid va juca la matineu, în Liga a II, împreună cu U Cluj și FC Severin, care la fel au pățit cu licența.

Și U Cluj se află în aceeași situație cu FC Rapid, neprimind licența pentru că se află în insolvență și are datorii inclusiv către jucători.

Al treilea club fără licenţă, Severin are datorii de 300.000 de euro către foşti angajaţi şi, din acest motiv, Comisia de Licenţiere le-a refuzat cererea de a juca şi anul viitor în Liga I.

Singura echipă care a scăpat de emoţii este Oţelul Galaţi.

La începutul săptămânii viitoare, Comitetul Executiv ar putea desfiinţa procesul de licenţiere, pentru cluburile care nu joacă în Europa, special pentru ca Rapid şi Universitatea Cluj să fie şi la anul în prima ligă. În acest caz, cluburile care şi-au luat licenţa pe bune se pot considera victimele unei farse penibile.

Cluburile care nu au primit licenţă pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.