Breaking news

Rămânem fără doctori. Lunar 260 de medici pleacă din România

Exodul medicilor români către ţările occidentale continuă şi în 2011. În primele patru luni ale anului, peste o mie de doctori au părăsit România.

doctoriAtraşi de salariile foarte mari şi condiţii optime de lucru, medicii români pleacă din România pentru un trai mai bun în ţări din Europa Occidentală sau în SUA.

Secretarul general al Colegiului Medicilor din România, Viorel Rădulescu, prezent sâmbătă la Craiova, a declarat că peste o mie de medici au plecat numai în primele 4 luni ale lui 2011 şi că până la finele anului cifra ar ajunge la 7,000 medici care părăsesc sistemul românesc de sănătate.

Tendinţa este de 260 de medici pe fiecare lună a anului 2011, încât la nivelul întregului an estimăm că 3.000 de medici vor pleca din sistemul românesc de sănătate„, a declarat secretarul general al CMR, Viorel Rădulescu.

Primul efect negativ ca urmare a pelcării unui medic de familie din România îl resimt pacienţii. Aceştia nu se mai pot înscrie la alt medic o perioadă de timp, fiind nevoiţi să se adreseze direct Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate.