Breaking news

Raluca Olaru sparge gheața în 2017. Câștigă primul titlu pentru tenisul românesc, finala la Hobart

Raluca Olaru a adus sâmbătă, primul titlu pentru tenisul românesc din anul 2017. Românca s-a impus alături de Olga Savciuk, în finala turneului de dublu feminin de la Hobart. Monica Niculescu a câștigat acest trofeu de două ori în carieră, în 2012 și 2014.

raluca olaru - bakuRaluca Olaru este cea de-a treia româncă ce reușește să își adjudece trofeul la dublu feminin la Hobart, după Monica Niculescu și Irina Begu în 2012, și Niculescu în 2014.

Finala de dublu feminin de la Hobart a început cu un moment de tot râsul. Zhaoxuan Yang a servit prima și prima minge a trimis-o direct în fileu care a picat imediat. Astfel că debutul partidei a fost amânat 15 minute până când organizatorii au înlocuit fileul. Momentul a stârnit zâmbete atât în rândul celor patru finaliste cât și în tribune. Chiar și arbitrul de centru a izbucnit în râs când a văzut ce a pățit fileul la contactul cu mingea de tenis.

După reluarea meciului, perechea româno-ucraineană a ratat două mingi de break iar mai apoi au pierdut la zero primul set.

Dușul rece din primul set le-a trezit la realitate pe Olaru și Savciuk care au reușit să-și adjudece setul doi cu 6-4 și să împingă deznodământul finalei de dublu, în super tie break.

Olaru și Savciuk au avut nervii mai tari și s-au impus în suepr tie-break cu 10-5. Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat finala de dublu după o oră și 29 de minute de joc cu perechea formată din Gabriela Dabrowski/Zhaoxuan Yang, scor 0-6, 6-4, 10-5.

Olaru și Savciuk și-au asigurat un cec de 12,300 dolari și 280 de puncte WTA.

Este cel de-al șaselea titlu WTA din carieră pentru Raluca Olaru. Românca a obținut primul titlu la Tașkent în 2008 tot alături de ucraineanca Olga Savciuk.

În anul 2011, românca a cucerit trofeul la Acapulco alături de ucraineanca Maria Koritțeva. În 2013 trofeul la Nurnberg alături de rusoaica Valeria Solovieva.

În 2014, a câștigat trofeu la dublu la Linz, alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili. Iar în 2016, Raluca Olaru a câștigat trofeul la Tașkent alături de turcoaica Ipek Soylu

Românca a mai jucat opt finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia), precum și în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk).

fileu rupt de minge la hobart

>