Breaking news

Raluca Olaru și Anna Tatishvili au câștigat finala de dublu de la Linz

Raluca Olaru și Anna Tatishvili au cucerit duminică, finala probei de dublu feminin din cadrul turneului de tenis WTA de la Linz, Austria, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Raluca Olaru si Anna TatishviliPerechea formată din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și americanca de origine georgiană Anna Tatishvili s-a impus duminică, în finală, în fața cuplului format din Annika Beck (Germania)/Caroline Garcia (Franța).

Olaru și Tatishvili și-au adjudecat lejer finala, în două seturi, scor 6-2, 6-1, după doar 52 de minute de joc.

Pentru adjudecarea trofeului la dublu feminin la turneul de la Linz, Raluca Olaru și Anna Tatishvili vor primi 9.919 euro și 280 puncte WTA.

Până în finala, cele două au trecut de perechea Iulia Beygelzimer (Ucraina)/Eva Hrdinova (Cehia), cu 7-5, 6-7 (4), 10-7, în primul tur, de cehoaicele Lucie Hradecka/Barbora Zahlavova-Strycova, principalele favorite, în sferturi, cu 6-3, 4-6, 10-6, iar în semifinale au învins cuplul Gabriela Dabrowski (Canada)/Alicja Rosolska (Polonia), cap de serie nr. 4, cu 4-6, 7-6 (3), 10-6.

Raluca Olaru, în vârstă de 25 ani, și-a trecut astfel în palmaresul său, cel de-al patrulea titlu WTA la dublu.

Primul a fost câștigat în 2008, la Tașkent, alături de ucraineanca Olga Savciuk. Al doilea l-a câștigat la Acapulco în 2011, alături de ucraineanca Maria Koritțeva. Iar în 2013, la Nurnberg, alături de rusoaica Valeria Solovieva, românca a cucerit cel de-al treilea trofeu.

Românca mai are și patru finale WTA, pierdute: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), anul trecut la Katowice (alături de Solovieva), anul acesta la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel).

>