Breaking news

Raluca Olaru, calificată în finala de dublu feminin de la Hobart

Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat, vineri, în finala de dublu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

irina begu - raluca olaruRaluca Olaru și Olga Savciuk s-au impus vineri dimineață în semifinale cu 6-4, 6-2 în fața cuplului Mandy Minella (Luxemburg)/Anastasija Sevastova (Letonia).

Olaru și Savciuk vor juca a doua lor finală consecutivă, după cea pierdută la Shenzhen, sâmbătă.

Adversarele din ultimul act vor fi câștigătoarele meciului dintre Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia) și Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul trei.

Olaru (64 WTA la dublu) și Savciuk (58 WTA la dublu) și-au asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Raluca Olaru are cinci titluri WTA în carieră, obținute la Tașkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) și în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

Românca a mai jucat opt finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia), precum și în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk).

>